HANDBAL | CSU Danubius, echipă anemică în deplasări
Foto: Marian Căpăţînă

HANDBAL | CSU Danubius, echipă anemică în deplasări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa feminină CSU Danubius a rămas fără punct obţinut în deplasare şi după etapa a 11-a din Liga Naţională, fiind învinsă de penultima clasată, Universitatea Cluj, scor 32-26 (12-10). Deşi au avut în faţă o adversară deloc de speriat, ce câştigase o singură dată în precedentele zece runde, handbalistele echipei gălăţene au ratat ocazia de a obţine primele puncte de pe teren străin în acest campionat. Ca şi în alte ocazii, CSU Danubius a avut un început de meci foarte slab, ajungându-se după primele 10 minute ca gazdele să aibă un avans consistent, scor 6-1. Treptat, gălăţencele au început să echilibreze disputa şi, cu un joc la un nivel acceptabil de prin minutul 22 (scor 9-4), să se apropie la un singur gol diferenţă (10-9, min. 26). S-a continuat în aceleaşi coordonate până în min. 40 (scor 18-16), apoi au urmat şase minute de blocaj total în jocul celor de la CSU Danubius, care s-au contabilizat în distanţarea gazdelor la o diferenţă de şapte goluri (24-17, min. 46), soarta partidei fiind practic decisă în acel moment.

Antrenorul Valeriu Costea era foarte dezamăgit la finalul meciului, spunând că este de neînţeles diferenţa mare între modul în care joacă formaţia sa pe teren propriu şi nivelul din deplasare. „Într-un fel jucăm acasă, cu totul altfel în deplasare. Am tot căutat o explicaţie, dar nu am găsit-o. Este acelaşi sport, acelaşi regulament şi totuşi... Nu ştiu ce să mai zic, poate sunt timorate în deplasare. Dacă nu ne revenim repede şi să începem să aducem puncte din deplasare, ne va fi foarte greu”, a declarat Costea.

CSU Danubius a pierdut toate cele cinci jocuri disputate până acum în deplasare şi este în clasament pe locul 10 (12 puncte), imediat deasupra locurilor ce duc la baraj, cu doar două puncte mai mult faţă de formaţia de pe locul 11, Unirea Slobozia. Universitatea Cluj este pe locul 13, penultimul, cu 8 puncte.

În etapa următoare, penultima din turul Ligii Naţionale, formaţia gălăţeană va juca pe teren propriu cu HC Zalău (locul 7), miercuri, 17 ianuarie.

Citit 1283 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.