Phoenix a dat primele semne de redresare

Phoenix a dat primele semne de redresare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa gălăţeană Phoenix a câştigat, sâmbătă, fără emoţii, primul meci de pe teren propriu din acest an, scor 96-67, cu BC Timba Timişoara, punând astfel capăt seriei negative, de cinci înfrângeri consecutive în Liga Naţională masculină.

Având în faţă o echipă aflată pe locul 10, Phoenix şi-a confirmat din plin statutul de favorită. Formaţia timişoreană a venit doar cu opt jucători şi n-a avut potenţial de a pune probleme reale. După primele patru minute era deja 12-0 pentru Phoenix, echipa gălăţeană dominând categoric până la final, antrenorul Florin Nini având posibilitatea de a-i integra pe ce doi jucători veniţi recent, coordonatorul Jarvis Threatt şi pivotal William Artino, dar şi să acorde multe minute în teren jucătorilor foarte tineri din lot.

De altfel, Mihai Măciucă, la doar 17 ani, s-a aflat în "5"-ul de start şi a evoluat fără trac, reuşind rapid o aruncare de trei puncte şi apoi o recuperare urmată de un coş de două. "Antrenorul îmi dă încredere, am prins mai multe minute jucate şi sper să cresc de la meci la meci. Cei doi jucători veniţi recent s-au întegrat bine în lot, suntem un grup unit şi cred că acum putem mai mult faţă de ultimele meciuri. Cu un joc defensiv foarte bun, cred că putem chiar câştiga următoarele două meciuri, de la Oradea şi acasă cu Steaua", a declarat Mihai Măciucă, la finalul partidei, în care a evoluat timp de aproape 21 de minute.

Victorie care reface moralul

Antrenorul Florin Nini a spus că această victorie speră să redea încredere echipei sale, pentru a putea încerca să învingă formaţiile din prima parte a clasamentului. "Timba a venit fără doi jucători importanţi pentru ei şi am plecat cu prima şansă. M-a interesat să revenim la jocul nostru obişnuit, agresiv, în viteză, combinativ, pentru că au fost schimbări importante în lotul nostru, mă refer în primul rând la conducătorul de joc. Veneam după o serie deloc bună şi această victorie ne dă încredere. Suntem pe loc de play-off şi vrem să încercăm să câştigăm câteva meciuri din cele considerate mai grele. Urmează partidele cu Oradea şi Steaua, putem obţine cel puţin o victorie, chiar dacă sunt două echipe care se bat la titlu. De altfel, pe Steaua am mai învins-o, dar pentru a reuşi trebuie să punem la punct relaţiile de joc", a declarat tehnicianul gălăţean.

Florin Nini a vorbit şi depsre aşteptările pe care le are de la cei doi baschetbalişti americani transferaţi în ultimele zece zile. "Jarvis (n.r. - Threatt) este un jucător de alt profil, se schimbă puţin modul de colaborare cu centrii şi extremele. Are calităţi, însă vine după cinci luni fără jocuri şi acest lucru se vede, mai are de recuperat şi la pregătirea fizică, dar sunt lucruri care pot fi puse la punct în antrenamente. Sunt convins că va aduce un plus echipei. Will (n.r. - William Artino) este mai mobil faţă de ce aveam noi în lot. A fost la primul meci, a jucat după doar trei antrenamente cu echipa şi încă nu a arătat siguranţă. Aleargă la fel de bine ca extremele chiar dacă are 2,10 metri, face foarte bine tranziţia. L-am adus în special pentru acest aspect, tranziţia, pentru jocul de apărare şi pentru recuperări", a mai spus Florin Nini.

În partida cu Timba Timişoara, pentru Phoenix au jucat: Toni Gugino - 21 de puncte, 12 recuperări şi 5 assisturi; Artino - 20 p, 5 r, 2 a; Pavlovic - 18 p, 12 r, 2 a; Kalve - 10 p, 3 r, 3 a; Threatt - 9 p, 4 r, 5 a; Măciucă - 8 p, 2 r, 2 a; Miller - 6p, 2 r, 2 a; Daniel Stan - 2p, 6 r, 1 a; Dragoş Andrei - 2 p, 1 r, 2 a; Cătălin Petrişor - 2 a; Mihai Grecu - 1 a; Tudor Sabău.

În clasament, Phoenix este pe locul 7 (21 de puncte), cu două mai puţin faţă de locul şase (BCMU Piteşti) şi doar unul mai mult faţă de echipa de pe locul 8, SCMU Craiova, care are şi un meci mai puţin.

 

Citit 1007 ori Ultima modificare Duminică, 21 Ianuarie 2018 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.