FUTSAL | United arată bine chiar şi cu juniorii pe teren. VICTORII în meciuri de pregătire, cu multe absenţe din lot

FUTSAL | United arată bine chiar şi cu juniorii pe teren. VICTORII în meciuri de pregătire, cu multe absenţe din lot
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană United pregăteşte a doua parte a sezonului în Liga I şi prin susţinerea a cât mai multor meciuri de verificare, prima serie de jocuri fiind susţinută în cadrul unui turneul amical, care a avut loc la Gheorgheni.

Prima parte a pregătirilor din acest an s-a făcut în condiţii oarecum speciale, cu lotul incomplet din diverse motive. Brazilienii Wellington, Varela şi Borges au revenit din vacanţă, cu acordul clubului, un pic mai târziu, Cojoc e în refacere după o operanţie de apendicită, iar Cireş şi basarabenii Laşcu şi Burdujel au fost adversari în două jocuri amicale între echipele Romţniei şi Republicii Moldova.

Astfel, la turneul de la Gheorgheni, antrenorul Cosmin Gherman a avut în lot mulţi jucători de la echipa Under 19, chiar şi aşa având evoluţii şi rezultate bune. S-a pierdut un singur joc, 0-1 cu Imperial Miercurea Ciuc, celelalte trei fiind câştigate: 5-0 cu Inter Gheorgheni (au marcat Covaci, Tudose, Crişan şi Arhire - 2), 5-4 cu FK Odorheiu Secuiesc (locul 2 în Liga I, marcatori Tudose 2, Boubătrân, Apostol şi Crăciun) şi 4-3 cu formaţia maghiară DEAC Debrecen (Arhire, Crăciun, Apostol şi Tudose).

Antrenorul Cosmin Gherman s-a declarat foarte mulţimit, în special de juniorii de la echipa Under 19. "A fost un turneu de pregătire bun, unde băieții au arătat că munca de până acum nu a fost în zadar. Sunt încântat de toţi, cu un plus pentru juniorii de la Under 19, care, dacă vor continua să se antreneze în acelaşi ritm ca până acum şi la modul cum s-au prezentat la Gheorgheni, au şanse reale să câştige Campionatul Naţional la categoria lor de vârstă", a spus tehnicianul echipei gălăţene.

Lotul deplasat la Gheorgheni a fost format din: Păduraru, Cătinean, Dinicuţă (portari), Covaci, Tudose, Apostol, Crăciun, Boubătrân, Crişan, Boşneagă şi Arhire.

Adversari la echipele naţionale

Echipa naţională a României a susţinut ultimele două meciuri test înaintea turneului final al Campionatului European, care se va desfăşura în Slovenia, începând din 31 ianuarie. Adversară, la Deva, i-a fost reprezentativa Republicii Moldova, cu doi jucători de la United în componenţă, Laşcu şi Burdujel, care l-au avut astfel ca adversar, în primul joc, pe coechipierul de la echipa de club, Octavian Cireş. Din lotul României fac parte alţi doi jucători formaţi la United de antrenorul David Asandei, Florin Ignat şi portarul Petrişor Toniţă. România s-a impus în amble partide, cu 5-4 duminică, respectiv, 6-4 luni seară. Laşcu a fost printre marcatori în ambele jocuri.

Laşcu şi cu Burdujel s-au întors imediat după meciul de luni la Galaţi, au ajuns şi brazilienii, astfel că acum tehnicianul Cosmin Gherman are la antrenamente lotul aproape complet, excepţiile fiind Cireş, rămas la echipa naţională, şi Cojoc, în convalescenţă.

Suspans prelungit de FRF

Deşi se primiseră promisiuni ferme că în de-acum celebrul dosar al meciului nedisputat Informatica Timişoara - United, Comisia de Disciplină a FRF se va pronunţa luni, 22 ianuarie 2018, verdictul nu a fost anunţat nici până marți la prânz, 23 ianuarie 2018, însă cei de la United speră să-l primească spre seară. Reamtim că Informatica nu s-a prezentat la prima programare a meciului, cerând amânarea pe motiv de toxinfecţie alimentară, unul contestat cu argumente solide de United, într-un memoriu către FRF. Ulterior, partida a fost reprogramată, dar de data aceasta nu s-a prezentat United, invocând lipsa unui verdict de la Comisia de Disciplină la memoriul său.

Citit 1051 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.