Sărbătoare a fotbalului românesc în Sala Dunărea

Sărbătoare a fotbalului românesc în Sala Dunărea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Publicul gălăţean este invitat de Daniel Florea la aproape cinci ore de show oferit de mari glorii ale fotbalului românesc, în cadrul evenimentului “Campioni din Oţel”, care va marca oficial retragerea din activitatea de jucător a fostului fundaş stânga şi apoi antrenor de la Oţelul.

Sărbătoarea fotbalistică va avea în Sala Sporturilor "Dunărea", astăzi, de la ora 13,00 până pe la 18,30. Va fi un turneu cu participarea a şase echipe, cele ale foştilor jucători de la Oţelul, Steaua, Dinamo şi Rapid, alături de echipa naţională de fotbal a artiştilor şi cea a jurnaliştilor.

În echipa Oţelului şi-au confirmat prezenţa Stelică Bordeianu, Cristi Brăneţ, Sorin Haraga, Eugen Baştină, Ion Viorel, Gelu Popescu, Tudorel Pelin, campionul încă în activitate Adrian Sălăgeanu şi, desigur, Daniel Florea, care va juca şi la Dinamo, echipa la care s-a transferat de la Oţelul.

La Dinamo, vor juca Florin Prunea, Cristi Munteanu – alias Babicu, Mihali, Selymeş, Dorinel Munteanu, Mihalcea, Florin Bratu, Dănciulescu. A confirmat că vine şi Adrian Mutu, dar nu se ştia încă, ieri, dacă va şi juca. De asemenea, încă nu era sigură venirea selecţionerului Cosmin Contra.

“Babicu” ne-a spus că vrea să joace şi la Dinamo şi la Oţelul, la fel ca Florea. “Îmi iau de acasă şi tricoul Oţelului. O să-i rog pe Stelică şi Cristi Brăneţ să mă lase şi pe mine la Oţelul. Am fost şi suntem buni, iată ce luptă intensă avem pentru a prinde loc în poartă”, ne-a spus Cristi Munteanu, pus pe glume imediat ce a revenit ieri în Galaţi.

Pentru Rapid, vor răspunde convocării Leontin Toader, Iencsi, Constantinovici, Daniel Iftodi, gălăţeanul Ionel Chebac (la Oţelul până în 1993, apoi patru ani la Rapid), Gh. Butoiu, Fane Ţîră, Rodion Voinea şi un alt gălăţean celebru, Dănuţ Lupu.

De la Steaua, vor veni Blidaru, Miu, Fl. Dumitru, Falemi, fostul jucător de la Oţelul Ciprian Mozacu, Ciocoiu, Sorin Paraschiv şi Aliuţă.

Cu toate că ar fi dorit să fie prezent, gălăţeanul Florin Cernat nu va mai putea face acest lucru, în urma mutării cantonamentului echipei de club, FC Voluntari, din Italia în Antalya şi prelungirii stagiului până duminică.

De asemenea, vor juca echipele naţionale ale artiştilor, respective jurnaliştilor, care vor face parte dintr-o grupă cu Oţelul. Primele două clasate vor juca apoi semifinalele turneului.

Debuta acum 25 de ani, la o victorie cu Brăila

Ajuns la 42 de ani, Daniel Florea n-a avut parte până acum de o festivitate de retragere din activitatea de fotbalist şi a ţinut să-şi organizeze un astfel de eveniment la Galaţi, în oraşul unde s-a lansat în fotbalul de mare performanţă.

A venit spre finalul junioratului de la Vaslui, împreună cu Daniel Pânzaru şi Iulian Arhire. “Dintre cei trei, eram cam cel mai puţin cotat, iar dintre noi eu am ajuns să joc la nivelul cel mai înalt, prin muncă multă. Debutul la Oţelul l-am avut la 18 ani, un meci cu Brăila pe care l-am câștigat. Antrenor era Aurică Ţicleanu, stadionul arhiplin... Oţelul avea atunci jumătate de echipă fotbalişti din Galaţi, fotbalişti unul şi unul, crescuţi de şcoala Oţelul Galaţi: Tănase, Maleş, Tofan, Ion Gigi, Vali Ştefan, foarte mulţi. Atunci mi-am dat seama că trebuie să muncesc mai mult pentru a putea demonstra că merit, ca să mă menţin în acest grup”, şi-a mărturisit Daniel Florea o parte din amintirile începutului său în fotbalul de mare performanţă.

De la Oţelul a plecat după patru ani, la Dinamo. “Oţelul trecea printr-o perioadă grea, Marius Stan şi Meme Stoica, conducătorii de atunci, căutau soluţii să aducă bani în club, iar eu şi cu Daniel Rednic, care trecea printr-o perioadă excelentă, puteam fi o astfel de soluţie. A venit oferta de la Neţoiu şi s-au făcut transferurile”, a mai rememorat organizatorul evenimentului de astăzi.

A devenit campion cu Dinamo, a plecat la Şahtior Doneţk, cu care a luat titlul de campion al Ucrainei, ţară în care a mai jucat la Metalurg Doneţk şi Zaporoje şi Metalurg Doneţk. Apoi a ajuns la Apoel Nicosia, cu care a fost campion de două ori. În echipa naţională a României a avut trei prezenţe.în meciuri oficiale.

Citit 2177 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.