UPDATE / "Ricardinho show" la primul meci al României la Euro 2018

UPDATE / "Ricardinho show" la primul meci al României la Euro 2018
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: România a pierdut, scor 1-4, partida cu Portugalia. Jocul "tricolorilor" a fost unul bun, dătător de speranţe pentru confruntarea următoare, cu Ucraina. Portugalia a condus cu 2-0 la pauză, prin goluri marcate din două pase decisive superbe ale legendarului Ricardinho. România a revenit în meci prin golul din min. 34 marcat de Mimi Stoica, însă speranţele într-un rezultat surpriză au fost risipite de acelaşi Ricardinho, care a făcut 3-1 cu o execuţie în stilul său caracteristic, o rabona de senzaţie. România a mai avut alte ocazii mare de a înscrie în repriza a doua, trimiţând de trei ori mingea în bară. În imagine, gălăţeni suţinând echipa României din tribuna sălii din Ljubljana.


Echipa naţională de futsal a României va debuta în această seară, contra Portugalia, la turneul final al Campionatului European, competiţie care se desfăşoară în Slovenia. Meciul va începe la ora 19.00 şi va fi transmis de Pro X.

Selecţionerul Robert Lupu are la dispoziţie 14 jucători, printre care se află şi gălăţenii Octavian Cireş, de la United Galaţi, Florin Ignat şi portarul Petrişor Toniţa, ambii formaţi la United şi acum legitimaţi la Autobergamo Deva.

Toniţa a avut parte de o surpriză în prima zi din Slovenia, când a împlinit 26 de ani şi a fost sărbătorit de coechipierii şi stafful naţionalei, care i-au pregătit acestuia nu unul, ci trei torturi.

Lotul este unul cu jucători experimentaţi, zece dintre cei selecţionaţi având peste 30 de ani (portarul Vlad Iancu are chiar 40). "Este într-adevăr un lot format în principal din jucători experimentaţi, care au dus greul în aceste calificări, iar unii chiar şi în campanii trecute. Experienţa lor va fi completată de prospeţimea şi dorinţa de afirmare a unor jucători mai tineri, mă refer la brazilienii naturalizaţi Savio şi Felipe, dar şi la gălăţeanul Octavian Cireş", a spus Robert Lupu, pentru frf.ro. Pe lângă cei doi brazilieni, în lot se mai află un jucător naturalizat, portughezul Paulo Ferreira, care a marcat şase din cele nouă goluri ale României în barajul cu Georgia (2-2 şi 7-4).

Din grupa României mai fac parte redutabilele selecţionate ale Portugaliei (locul 7 în clasamentul FIFA) şi Ucrainei (8). Primele două clasate vor merge mai departe, în faza sferturilor de finală.

Adversara de astăzi, Portugalia, îl are în lot pe celebrul Ricardinho (32), alias Ricardo Filipe da Silva Braga, componentul formaţiei spaniole Inter Movistar fiind considerat de mulţi chiar cel mai bun jucător de futsal din toate timpurile. El a debutat în naţionala Portugaliei în urmă cu un deceniu şi jumătate şi, în 150 de meciuri, a înscris 125 de goluri, multe dintre ele de generic. În ceea ce priveşte partida cu Ucraina, aceasta este programată pe 2 februarie, de la ora 21.45. Şi acest meci va fi transmis în România de postul de televiziune Pro X (fostul sport.ro).

Echipa României a ajuns duminică, 28 ianuarie, în capitala Sloveniei, Ljubljana, iar luni a efectual primul antrenament în sala care-i va găzdui meciurile, una cu o capacitate de 12.000 de locuri.

La acest Campionat European participă şi un arbitru român, Bogdan Sorescu, care a fost desemnat al doilea cel mai bun arbitru din lume în 2017. Acesta urma să oficieze aseară, împreună cu portughezul Eduardo Fernandes Coelho, la meciul de deschidere, Slovenia - Serbia.

  • România - Portugalia, astăzi, ora 19.00
  • România - Ucraina, 2 februarie, ora 21.45
Citit 1730 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.