Duel în cinci, pentru intrarea în play-off

Duel în cinci, pentru intrarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După primele două etape disputate în acest an în prima ligă de fotbal, cu multe rezultate de egalitate, mare lucru nu s-a schimbat în ceea ce priveşte luptele din partea superioară a ierarhiei, cea pentru titlul de campioană şi cea pentru ultimele locuri de play-off.

Practic, în zona locurilor 1-6 (cele care duc în play-off) este stabilitate totală, toate echipele adunând acelaşi număr de puncte, patru, cu câte o victorie şi un egal. Dacă primele trei locuri în sezonul regulat sunt deja acontate de echipele cu pretenţii la titlu, CFR, FCSB şi CS "U" Craiova, pentru celelalte trei poziţii de play-off duelul este destul de strâns, între cinci formaţii, cele aflate pe locurile 4-8.

Mai sunt doar două runde din sezonul regulat, iar din menţinerea diferenţelor dintre combatante în avantaj a ieşit Astra, care îşi conservă locul al patrulea şi cele trei puncte avans faţă de următoarea clasată, fiecare rundă trecută reducând şansele celorlate de a recupera acest ecart.

Singura din această luptă care a ieşit cu un plus concret din aceste două etape este CSM Iaşi (locul 7), care a scos punctaj maxim şi s-a apropiat la doar două puncte de Viitorul şi Dinamo. Victoria echipei din Iaşi în ultimul meci jucat, 1-0 cu FC Botoşani, a avut greutate dublă, reducând mult din şansele echipei din nordul Moldovei. De altfel, FC Botoşani, echipa gălăţenilor George Miron şi Stelian Cucu, care a fost revelaţia de până în pauza de iarnă, este marea perdantă a acestor două runde, cu un singur punct scos, un surprinzător egal făcut acasă cu Juventus Bucureşti (0-0).

Astra are nevoie de cel puţin un punct din două jocuri foarte grele, cu CFR (deplasare) şi Dinamo (acasă). Viitorul îşi are soarta în propriile mâini, în meciuri cu adversare directe la intrarea în play-off, FC Botoşani (a) şi CSM Iaşi (d). Dinamo are dezavantajul unui program extrem de dificil, derbiul de duminică cu FCSB (a) şi apoi cel cu Astra (d). CSM Iaşi este obligată să nu piardă în deplasarea de la ACS Poli Timişoara pentru a mai avea şanse apoi la jocul cu Viitorul (a), în timp ce FC Botoşani îşi joacă aproape totul luni, în deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul, urmând apoi să termine sezonul regulat acasă, cu Gaz Metan Mediaş.

În ceea ce priveşte partea inferioară a clasamentului şi lupta pentru evitarea retrogradării, marea revelaţie a acestor două etape disputate este Sepsi Sf. Gheorghe, care a învins Timişoara şi a pierdut foarte greu la Craiova. Deşi are foarte multe noutăţi în lot, antrenorul Eugen Neagoe a făcut o treabă foarte bună în pauza competiţională, echipa arâtând surprinzător de omogenă şi impresionând la Craiova prin jocul foarte bine organizat şi disciplinat tactic.

Penultima etapă a sezonului regulat se va juca, începând de mâine, după următorul program: vineri, Gaz Metan Mediaş - Juventus Bucureşti (ora 18.00) şi Voluntari - Craiova (20.45); sâmbătă, Sepsi - Chiajna (14.00) şi CFR Cluj - Astra (20.45); duminică, ACS Poli Timişoara - CSM Iaşi (18.00) şi Dinamo - FCSB (20.45); luni, Viitorul - FC Botoşani.

Citit 918 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Februarie 2018 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.