Fostul căpitan al Naţionalei U19 a venit la OȚELUL

Fostul căpitan al Naţionalei U19 a venit la OȚELUL
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi şi-a completat lotul, în ultima zi a perioadei de transferuri, cu mijlocaşul ofensiv Bogdan Danciu, în vârstă de 21 de ani. S-a format la Gloria Buzău, unde a debutat în liga secundă, sub comanda antrenorului Ion Viorel, jurnaliştii buzoieni descriindu-l ca un jucător creativ, foarte talentat.

Danciu vine sub formă de împrumut de la echipa Dunărea Călăraşi, aflată pe primul loc în liga secundă, pentru care în tur a jucat în 15 partide (10 ca titular) şi a marcat un gol. Oţelul are prima opţiune de achiziţie a lui Danciu în vară, în cazul în care Dunărea Călăraşi nu-l va vrea înapoi.

Noul jucător al Oţelului pentru returul Ligii a III-a a fost căpitanul Naţionalei de juniori Under 19, echipă din care mai făceau parte Andrei Ivan, George Puşcaş, Vlad Olteanu, Silviu Balaure şi Alexandru Tudorie.

În schimb, mijlocaşul Andrei Puşcaşu, cel care venise la Oţelul la reluarea pregătirilor, s-a hotărât în cele din urmă să continue cu Dunărea Călăraşi.

Celelalte noutăţi din această iarnă de la Oţelul sunt Bogdan Matei (fundaş central, venit de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaş dreapta - AFC Hărman), Radu Necşulescu (mijlocaş central - FC Hermannstadt), Mihnea Vlad (mijlocaş central - Dinamo București) şi revenirea gălăţeanului Robert Moglan (mijlocaş central, fundaş central).

Acum, după închiderea perioadei de transferuri, Oţelul mai poate legitima doar jucători liberi de contract înainte de 19 februarie şi nu este exclus să mai apară vreo noutate în lot până la primul meci din retur, cel din 10 martie, în deplasare, cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Altfel, echipa gălăţeană şi-a programat pentru astăzi o nouă partidă amicală, din postura de formaţie gazdă, cu Metalul Buzău. Spre deosebire de precedentele meciuri de pregătire din această perioadă, acum nu se va mai juca pe sinteticul de la "Siderurgistul", antrenorul Alexandru Ciobanu dorind, odată cu apropierea returului, să se joace pe terenuri similare celor pe care se va evolua în campionat, cu gazon natural. Totodată, se doreşte protejarea terenului de pe "Oţelul", astfel că s-a ales ca meciul cu Metalul Buzău să se dispute, de la ora 12.00, în localitatea gălăţeană Schela, acolo unde este o suprafaţă de joc foarte bună.

Metalul Buzău joacă tot în Liga a III-a, ocupând locul 5 în Seria a II-a, în timp ce Oţelul este pe locul 4 în prima serie, la două puncte de prima clasată, şi are ca obiectiv promovarea în eşalonul secund.

Citit 3122 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2018 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.