Luptă în trei pe două locuri în Liga I

Luptă în trei pe două locuri în Liga I
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend se va încheia sezonul regulat al Ligii I, ultima etapă având drept cap de afiş duelul pentru intrarea în play-off, acolo unde încă nu se ştie ultimele două calificate. Trei echipe se află implicate în această luptă, Viitorul, Dinamo şi CSM Iaşi.

Faţă de ce era înaintea etapei trecute, a ieşit din cărţi pentru o clasare între primele şase FC Botoşani, dramatic, printr-un gol încasat de la Viitorul în prelungiri, după ce cu câteva zeci de secunde înainte moldovenii rataseră o imensă ocazie de a fi ei învingătorii. Astra, de pe locul patru, este beneficiara programării meciului direct dintre CSM Iaşi şi Viitorul, unde indiferent de rezultat nu poate fi depăşită de ambele, chiar dacă îşi pierde propria partidă, formaţia din Giurgiu având avantajul rezultatelor directe favorabile cu Viitorul şi astfel asigurată înitrarea în play-off.

Astra va juca acasă cu Dinamo, echipa bucureşteană având nevoie de victorie pentru a nu depinde de ce va fi la Iaşi. Un egal nu ajunge dinamoviştilor în cazul în care CSM Iaşi ar învinge Viitorul, ci doar la un „X2” în partida de la Iaşi. Dinamo are şi varianta înfrângerii, dar numai dacă ar avea norocul unei victorii a formaţiei lui Hagi. Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Astra, a declarat că echipa sa va fi mai presus de suspiciunile cum că ar putea să o lase mai „moale” în acest joc. ”Nu-mi pun cariera la perete pentru nimeni. Nu mă interesează nimeni şi nimic în afară de interesul echipei mele şi de al meu personal. Acela este că noi să performăm. Cine mai intră sau nu în playoff, nu mă interesează, cu atât mai mult dacă e vorba despre Dinamo, viitorul nostru adversar. Cine îşi închipuie scenarii are o fractură de logică. Noi vom juca pentru noi şi atât. Vom trata jocul cu maximă responsabilitate”, a declarat Edi Iordănescu.

Totuşi, aceasta a lăsat să se înţeleagă că este posibil să-şi menajeze unii jucători, în perspectiva meciului de marţi din sferturile de finală ale Cupei României. „Mereu am gândit şi planificat macro. Trebuie să am în faţă imaginea completă. Noi marţi jucăm în Cupă, un obiectiv foarte important pentru noi, iar în weekendul viitor prima etapă de playoff cu nouă jucători la limita suspendării. Trebuie să gândesc pragmatic şi eficient, să iau deciziile corecte. Ce vorbeşte lumea nu mă interesează. Toţi îşi spun părerea, însă de duminică mulţi nu se vor mai interesa de noi”, a adăugat Edi Iordănescu.

La Iaşi va fi meci de care pe care, gazdele având doar varianta victoriei, dar vor avea nevoie totodată şi ca Dinamo să nu învingă, formaţia bucureşteană având avantajul golaverajului superior în caz de egalitate de puncte (la meciuri directe este egalitate perfectă). CSMS Iaşi, singura cu punctaj maxim în cele patru etape jucate în acest an, are de depăşit şi unele absenţe din rândul titularilor: atacantul Andrei Cristea este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Andrei Sin este accidentat, iar fundaşul central Mihalache este incert, tot din cauza unor probleme medicale.

De partea cealaltă, Viitorul are şi varianta egalului, sub adăpostul rezultatelor directe mai bune cu Dinamo, la cazul unei victorii a acestei din urmă. La înfrângere, Viitorul ar avea nevoie ca Dinamo să nu bată Astra.

Aseară târziu urma să se dispute primul joc al acestei ultime etape, CS U Craiova - ACS Poli Timişoara. Celelalte partide ale rundei sunt programate astfel: FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş (ora 14,00); duminică, Juventus Bucureşti - CFR Cluj (ora 18,00), FCSB - Sepsi Sf. Gheorghe (ora 20,45); luni, Concordia Chiajna - FC Voluntari (ora 17,30). Meciurile vor fi transmise de DigiSport şi Telekom.

Citit 1127 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2018 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.