CSU Danubius a ieşit de pe loc retrogradabil
Foto: Sonia Baciu

CSU Danubius a ieşit de pe loc retrogradabil
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa feminină CSU Danubius a câştigat importantul meci de pe teren propriu cu Rapid Bucureşti, disputat miercuri la Galaţi, cu scorul de 24-20. Partida era restantă din etapa a 18-a a Ligii Naţionale.

După cinci meciuri la rând în care a cedat în ultimele cinci minute, handbalistele echipei gălăţene au reuşit să spargă gheaţa şi să bage în traistă primele puncte din acest an. În urma acestei mult aşteptate victorii, CSU Danubius a scăpat de o contracandidată la evitarea retrogradării, Rapid fiind fixată acum puternic pe ultimul loc, şi totodată a urcat pe locul 12, de pe care nu se mai "pică" direct în eşalonul secund.

Presiunea generată de miza uriaşă - CSU era obligată să câştige - s-a simţit încă din primele minute în jocul echipei gălăţene, care a început mai greu şi Rapid a condus cu 5-3, în min. 13. Chiar şi aşa, se văzuse încă din start o diferenţă uriaşă între nivelul ridicat al apărării gălăţene şi cel redus al potenţialul oaspetelor pe faza de atac, iar de pe la jumătatea primei reprize acest lucru a început să se vadă clar şi pe tabela de scor. CSU Danubius a început să domine categoric, a trecut la conducere în min. 16 (scor 6-5), iar până la pauză s-a ajuns la un avans confortabil, scor 13-8. S-a continuat în acelaşi ritm, ajungându-se la un plus de opt goluri pentru CSU Danubius, ultima dată în min. 51 (scor 23-15).

Elena Şerban, unul din portarii echipei gălăţene, a subliniat importanţa acestei victorii şi din punct de vedere al moralului. "A fost un meci cu mari emoții, constructive, acum ne bucurăm că am spart gheața și am luat cele trei puncte. Nu aveam altă opțiune. Se putea și mai bine, ca în orice meci, dar am câștigat şi asta este cel mai important. O să remediem greșelile la antrenamente și sperăm ca la următoarele meciuri să mergem din victorie în victorie. Eram picate moral, după atâtea meciuri pierdute la limită, dar, de acum, sperăm să fim la cote maxime la fiecare meci", a spus Elena Şerban.

"Ne-am concentrat mult pe meciul cu Rapid. A fost foarte importantă această victorie, o gură de oxigen, sper să ne-a dat aripi", a completat extrema Andreea Taivan.

În zona luptei pentru evitarea retrogradării, clasamentul arată astfel: locul 10 CSM Slatina 17 puncte, 11. HCM Slobozia 16 p (un meci mai puţin), 12. CSU Danubius 15 p, 13. "U" Cluj 14 p, 13. Rapid 12 puncte. Locurile 11-12 duc la turneul de baraj, iar de pe 13 şi 14 se retrogradează direct.

La mijlocul săptămânii următoare, CSU Danubius va juca, în deplasare, cu HCM Roman, în sferturile de finală ale "Cupei României". În campionat, următorul meci va fi pe 31 martie, pe teren propriu, cu a doua clasată, SCM "U" Craiova. Formaţia olteană a reuşit, tot miercuri, o mare surpriză, provocându-le prima înfrângere celor de la CSM Bucureşti, scor 23-21.

Citit 1357 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.