TENIS | S-a salvat de la o înfrângere ruşinoasă

TENIS | S-a salvat de la o înfrângere ruşinoasă
Halep, chin cu o jucătoare de pe locul 165 WTA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a calificat cu dificultate în optimile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 7.972.535 de dolari, după ce s-a impus în trei seturi în faţa americancei Caroline Dolehide, cu 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Halep a evitat la limită, în tie-breakul setului secund, ceea ce ar fi fost cea mai ruşinoasă înfrângere a ultimilor ani. În faţa unei adversare în vârstă de 19 ani şi care avea jucate doar şase meciuri în circuitul WTA, Halep a lăsat senzaţia că şi-a subestimat adversara, atitudine care a costat-o un prim set pierdut clar. Primul serviciu nu (procentaj de doar 50 la sută), retur nu, mingi câştigătoare nu (doar 3), mingi tratate superficial da, greşeli cu duiumul, aşa ajungându-se la un incredibil 1-6, în faţa unei adversare aflate pe locul 165 WTA şi care, totuşi, nu impresiona prin joc. Abia de pe la jumătatea setului secund, Halep a început să se dezmeticească. La 3-2, a cerut sfaturile antrenorului Darren Cahill şi imediat a făcut primul său break din acest meci, pentru 4-2. Însă, prin jocul slab de până atunci, o alimentase zdravăn cu încredere pe Dolehide, iar americanca şi-a redus serios numărul de erori neforţate, mingile câştigătoare ale acesteia au continuat, astfel că a urmat replica, A fost un re-break încheiat, la un schimb cu ambele lângă fileu, cu o lovitură a americancei lipsită de fair-play, cu toată forţa în corpul Simonei. De acolo, Halep a fost mult mai rea în joc, mai ofensivă şi mai concentrată, dar chiar şi aşa s-a ajuns la 6-6, cu Dolehide la un tie-break distanţă de o victorie uluitoare. Acolo, experienţa a însemnat putere de concentrare şi Simona a egalat la seturi, cu un gest de descătuşare mai lung şi intens ca niciodată. Eliberată de tensiune, Halep din acel moment a zburdat, păstrând nivelul jocului acolo unde îl ridicase, facilitată şi de scăderea americancei. "Tot respectul pentru Caroline. Este o jucătoare bună, iar topspinul ei chiar este greu de returnat. Mă aflam în încurcătură în setul doi, dar mi-am propus să fiu prezentă, să lupt până la capăt şi mi-am spus că, dacă iau setul, am o şansă mai mare să câştig meciul. Cred că ea s-a demoralizat puţin după ce a pierdut setul doi. Apoi, mi-am spus că trebuie să fiu mai agresivă, să o ţin în spate, pentru că dacă atacă mingea este greu de returnat. M-am mişcat bine, am fost puţin mai puternică pe picioare la final şi poate şi de asta am câştigat", a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren.

Culoar incredibil de bun

Pe partea de tablou a româncei, s-a produs o surpriză de nivelul celei evitate de Halep, Petra Kvitova - locul 9 WTA şi cea mai în formă jucătoare din circuit, care venea după 14 victorii la rând - fiind eliminată de o jucătoare în vârstă de doar 16 ani, americana Amanda Anisimova (149 WTA). De asemnea, Kristina Mladenovic, cap de serie 14, a fost învinsă în 70 de minute de chinezoaica Qiang Wang (locul 55 în clasamentul WTA), cu scorul de 6-1, 6-2, Wang urmând să fie adversara Simonei în optimile de finală. Jelena Ostapenko, a şasea favorită, a fost şi ea scoasă din turneu de o jucătoare din afara Top 50: croata Petra Martic (51 WTA) a câştigat cu 6-3, 6-3. Astfel, înainte de startul optimilor, doar două favorite se mai află în competiţie pe jumătatea superioară, Simona Halep (cap de serie 1) şi Karolina Pliskova (cap de serie 5), care se pot întâlni în semifinale.

Citit 1689 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.