Phoenix a devenit spaima pretendentelor la titlu! A produs una din marile surprize ale Ligii Naţionale

Phoenix a devenit spaima pretendentelor la titlu! A produs una din marile surprize ale Ligii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa masculină Phoenix Galaţi a produs una dintre cele mai mari suprize ale Ligii Naţionale, câştigând pe terenul uneia dintre pretendentele la titlul de campioană, BC SCM Timişoara, ocupantă a locului al doilea, cu scorul de 79-73.

Formaţia gălăţeană şi-a confirmat creşterea de potenţial şi formă sportivă, făcând o nouă victimă printre echipele cu mari pretenţii la primele locuri ale clasamentului. După ce a învins acasă pe Steaua şi în deplasarea anterioară a fost foarte aproape de a da lovitura la Sibiu, unde a fost depăşită de actualul lider abia în ultimele cinci minute, Phoenix a reuşit acum să-şi concretizeze jocul bun în faţa unei adversare redutabile, care venea după cinci victorii consecutive, printr-un rezultat de senzaţie.

Echipa gălăţeană, care ajunsese în prima parte a anului la cinci înfrângeri la rând, şi-a completat între timp "găurile" din lot şi problemele de omogenitate, în special integrarea noului coordonator Jarvis Threatt, iar acum arată că poate învinge pe oricine.

Au dominat trei din cele patru sferturi

Dincolo de obţinerea victoriei, dătătoare de mari speranţe pentru play-off a fost maniera în care Phoenix a câştigat, dominând aproape tot timpul pe terenul unei echipe de top, de pe locurile de podium.

Formaţia gălăţeană a preluat conducerea în min. 5 (13-14), iar la jumătatea celui de-al doilea sfert s-a şi distanţat (24-31), apoi a rezistat replicilor puternice ale adversarei, intrând în pauza mare tot la conducere (41-42).

Doar sfertul al treilea i-a aparţinut echipei timişorene, care a avut două momente favorabile, la 58-51 şi 60-53, dar Phoenix nu i-a permis desprinderea. În ultimul sfert s-a intrat de la 60-57, avans al gazdelor anulat repede printr-o reuşită de trei puncte a lui Miller, iar de acolo Phoenix a revenit autoritar la conducerea ostilităţilor şi s-a dus până la plus 12 (62-74, min. 36). Spre deosebire de precedenta deplasare, când cam în această perioadă a jocului s-a cedat la Sibiu, acum Phoenix a mers până la capăt, trecând cu brio şi peste tensiunea din ultimele cinci secunde, când adversara se apropiase ameninţător, până la 73-76.

Antrenorul Florin Nini şi-a lăudat jucătorii pentru munca de echipă, sperând să se menţină acest ritm dacă se va depăşi criza financiară la aşteptata repartizare a subvenţiilor pentru sport de la municipalitate, programată în ultima decadă a acestei luni. "Este o victorie extrem de muncită, cu un efort deosebit al jucătorilor, care au demonstrat din nou că, acolo unde există pasiune şi atitudine, totul devine mai uşor. Am continuat şirul evoluțiilor bune la jocurile din deplasare şi, dacă la Sibiu am fost aproape, dar nu am concretizat, acum am reuşit să ducem până la capăt o muncă de echipă. Chiar dacă trecem peste momente mai dificile (n.r. - din punct de vedere financiar), vrem să demonstrăm că ceea ce depinde de noi va fi dus până la capăt, alături de fanii noştri, care ne-au încurajat când am avut nevoie. Dacă efortul nostru va fi cu adevărat apreciat, putem menţine acest nivel ridicat", a declarat Nini.

Threatt, "double-double"

În partida la Timişoara, Jarvis Threatt, venit la Phoenix în ianuarie, a fost cel mai productiv jucător, realizând primul său "double-double" în Liga Naţională, cu 17 puncte şi 10 pase decisive. Ceilalţi realizatori ai echipei gălăţene au fost: Miller - 21 puncte, 4 assisturi; Artino - 14p, 8 recuperări, 2 assists; Gugino - 8p, 10 r; Pavlovici - 6p, 5r, 1 a; Sabău - 6p, 6r, 2a; Dragoş Andrei - 5p, 2r, 2a; Măciucă - 2p; Petrişor 1a; Hadzifezovic 1r.

Meci acasă, jucat la Bucureşti

În clasament, Phoenix este pe locul 7, cu un avans de patru victorii faţă de ocupanta locului 9, BC Mureş. În play-off, vor juca primele opt.

Din sezonul regulat, Phoenix mai are de jucat două meciuri, acasă cu "U" Cluj (locul 3) şi SCM "U" Craiova (locul 8). Primul, cel cu formaţia clujeană, va avea loc, însă, la Bucureşti, sâmbătă, pentru că Sala "Dunărea" va fi ocupată vineri cu un concert al Loredanei Groza, iar sâmbătă şi duminică cu o amplă competiţie de dans sportiv, iar programul competiţional nu permitea mutarea la o dată în care să se poată juca în Galaţi.

Citit 2269 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.