Halep, lider mondial tot mai detaşat

Halep, lider mondial tot mai detaşat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, miercuri, după ce a învins-o pe croata Petra Martic (locul 51 WTA), cu 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Partida a fost un adevărat thriller, Simona revenind spectaculos atât în setul doi, cât şi în decisiv. Dacă în manşa secundă nu a găsit puterea să închidă meciul, spre finalul partidei s-a adunat şi a avut o evoluţie extrem de consistentă.

”A fost dificil să joc azi din cauza vântului, dar şi din cauza adversarei. Mixează foarte bine, dă tare, joacă slice, alternează excelent. Nici nu ştiu cum am câştigat. Am fost frustrată din cauza vântului, pentru că nu am putut avea ritm. Dar am luptat până la capăt, am refuzat să pierd. De asta sunt aici, să lupt”, a spus Simona Halep la finalul partidei.

Halep o va întâlni în semifinală pe nipona Naomi Osaka (locul 44 WTA), cea care a trecut în ”sferturi” de Karolina Pliskova (Cehia, locul 5 WTA), scor 6-2, 6-3.

Halep conduce în meciurile directe cu 3-0, cea mai recentă victorie fiind în 2018, în optimile de finală ale Australian Open (6-3, 6-2). 

Altfel, diferența dintre Halep și Wozniacki (locul 2 WTA) este în acest moment de 860 de puncte.


Seria surprizelor a continuat şi ieri dimineaţă la turneul de la Indian Wells, una dintre acestea reprezentând o veste bună pentru Simona Halep: va continua să ocupe primul loc în clasamentul mondial cel puţin până la 1 aprilie, indiferent de rezultatele ce vor urma, inclusiv cele din următorul turneu major, cel de la Miami.

Simona Halep are asigurată rămânerea în poziţia de numărul 1 mondial după Indian Wells şi Miami (20 martie - 1 aprilie), ca urmare a faptului că daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a fost eliminată în optimile competiţiei de categorie Premier Mandatory! Simona a primit un sprijin indirect de la Daria Kasatkina (20 ani, locul 19 WTA), rusoaica învingând-o în minimum de seturi pe Caroline, scor 6-4, 7-5.

Wozniacki era singura adversară care îi ameninţa poziţia de lider Simonei, jucătoarea daneză putând să o detroneze din nou, cum s-a întâmplat pentru scurt timp în urma finalei de la Australian Open, dacă ar fi câştigat titlul în această săptămână la Indian Wells.

Va conduce cu avans mare

În plus, Halep va conduce detaşat clasamentul, nemaiputând fi devansată de nimeni în următoarele săptămâni! Halep a acumulat deja 8.115 puncte, întrucât şi-a depăşit performanţa atinsă anul trecut la Indian Wells după ce s-a calificat în optimi, în timp ce Wozniacki, sfert-finalistă în 2017, rămâne cu 7.430 de puncte. Astfel s-a ajuns la un avans minim de 685 de puncte, faţă de 440 puncte, cât era acum o săptămână şi jumătate, înainte de Indian Wells.

Ţinând cont că principala urmăritoare a Simonei va trebui să apere 650 de puncte la Miami, pentru că a jucat finala de anul trecut, Caroline nu mai are cum să o întreacă pe româncă nici la turneul programat în perioada 20 martie - 1 aprilie. Astfel, Halep va ajunge la cel puţin 22 de săptămâni petrecute pe prima poziţie a ierarhie WTA.

Totodată, Simona îşi poate mări considerabil avansul faţă de jucătoarea din Danemarca, mai ales în cazul unei victorii în partida pe care urma să o joace noaptea trecută, în sferturile de la Indian Wells, cu croata Petra Martic.

De asemenea, între Simona şi jucătoarele aflate de la locul 3 în jos s-a creat o prăpastie. Garbine Muguruza, ocupanta locului 3 WTA, va avea doar 5.970 de puncte, după ce a pierdut în turul secund la Indian Wells (6-2, 5-7, 1-6 cu Sachia Vickery), în timp ce Elina Svitolina, aflată pe 4 WTA, rămâne cu 5.425 de puncte, după ce a cedat în turul al treilea, scor 5-7, 2-6, cu Carla Suarez Navarro.

Citit 1263 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 07:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.