Antrenament, sacrificii, talent, dar şi costuri mari. Eforturi pentru a construi o carieră

Antrenament, sacrificii, talent, dar şi costuri mari. Eforturi pentru a construi o carieră
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ca să faci un sport de performanță ai nevoie de talent, dar și de susținere financiară pe măsură, mai ales dacă vorbim de tenis, sport unde costurile sunt unele dintre cele mai ridicate.

Gălățeanul Ștefan Andrei are puțin peste 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național "Costache Negri" (matematică - informatică, bilingv engleză), este legitimat la Viva Tenis Club și este component al lotului național de juniori Under 16, reușind să se împartă cu succes între școală și terenul de tenis.

Ștefan Andrei - locul 5 în clasamentul național al categoriei sale de vârstă (Under 16) și locul 15 la Under 18 - a participat săptămâna trecută la "Naționalele" Under 16, desfășurate la Oradea. Cap de serie nr. 6, el a avut evoluții bune, reușind următoarele rezultate: 6-3, 2-6, 6-4, cu Ioan Chiriță (Tenis Masters), 6-2, 6-2 cu George Luncașu (IDU Mamaia), 6-2, 6-3 cu Bogdan Damian (TC Vaslui), iar în semifinală a pierdut categoric, scor 6-0, 6-0, în fața dâmbovițeanului Radu Papoe, acesta fiind de altfel câștigătorul turneului. "Obiectivul lui Ștefan pentru acest turneu a fost să ajungă în semifinale. Suntem mulțumiți de ceea ce a realizat", a declarat Petrică Andrei, tatăl lui Ștefan, cel care îl susține în carieră.

În Campionatul Național din iarnă U 16, desfășurat pe suprafață rapidă (hard), Ștefan Andrei s-a oprit tot în semifinale, după un meci strâns, scor 7-5, 6-4, în fața Kevin Lovas (CSM Petroșani).

La începutul acestei luni, el a participat la turneul de categorie IFT "Cupa Chișinău", destinat juniorilor Under 18. Pornit din preliminarii, fiind mai mic de vârstă decât ceilalți jucători, a reușit trei victorii pe tabloul de calificări, 6-4, 6-1 cu Niila Magga (Finlanda), 6-0, 6-0 cu Adrian Toderașcu (R. Moldova) și 6-3, 3-6, 7-5 cu Matas Vasiliauskas (Lituania, cap de serie 1). Pe tabloul principal, a ajuns până în "sferturi", unde a pierdut în fața principalului favorit, olandezul Stijn Pel, cu scorul de 6-3, 6-4. "A fost o bună ocazie de a întâlni concurenți din țări diferite, de a lua contact cu alte mentalități, a acumula experienţă în astfel de turnee", a precizat Petrică Andrei.

Tatăl sportivului a evitat să vorbească despre nivelul costurilor, care vor creşte în perioada următoare, fiind foarte aproape momentul când va trebuie să înceapă drumurile prin Europa şi nu numai, la turneele Futures din circuitul ITF. "Orice sponsor este binevenit, ar fi de mare ajutor. N-aş vrea să vorbesc despre costuri deocamdată, să nu-i tai din entuziasm lui Ştefan", a mai spus Petrică Andrei.

Două turnee de juniori la Galați

Finalul de lună readuce tenisul juvenil la Galați. În organizarea clubului Viva (baza sportivă Viva, din Bariera Traian), în perioda 28 mai - 3 iunie, se va desfășura Tennis Europe Junior, competiție destinată juniorilor Under 16 ani, turneu la care va participa și Ștefan Andrei.

După o săptămână, din 11 iunie, tot la Viva, va avea loc turneul "Viva Trophy" (băieți și fete).

Citit 4037 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.