Cad capii de serie la Wimbledon. Simona Halep, succes categoric în primul tur

Cad capii de serie la Wimbledon. Simona Halep, succes categoric în primul tur
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jucătoarea româncă Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin, a trecut de primul tur la Wimbledon, după ce a învins-o categoric pe nipona Kurumi Nara (locul 100 WTA), scor 6-2, 6-4 în 77 de minute.

"A fost o mare provocare pentru mine să vin aici şi să câştig în primul tur. Nu e uşor niciodată să câştigi după ce te impui la un Grand Slam, e presiune, ca să fiu sinceră. Dar m-am simţit bine, nu am dorit să mă gândesc prea mult la acest lucru. Am încredere în forţele mele după sezonul de zgură şi cred că am suficientă putere astfel încât să îmi ajustez jocul la ceea ce se cere pe iarbă", a declarat Simona Halep, după meci. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Saisai Zheng (China, locul 126 WTA), românca impunându-se în singura lor dispută, la Shenzen, în 2015.

Celelalte două jucătoare românce care au evoluat marți au fost învinse. Ana Bogdan (locul 59 WTA) a pierdut la limită, în setul decisiv, în fața ibericei Lara Arruabarrena-Vecino (locul 88 WTA), scorul final 1-6, 6-3, 6-8, în timp ce Monica Niculescu (locul 61 WTA) a cedat în fața niponei Naomi Osaka (locul 18 WTA), scor 6-4, 6-1.

Astfel, după eliminarea surprinzătoare a ucrainencei Elina Svitolina (locul 5 WTA) încă din prima zi, alături de alte nume sonore, precum Sloane Stephens (numărul 4), CoCo Vandeweghe (16), Magdalena Rybarikova (19), Anastasija Sevastova (21), Shuai Zhang (31), dar şi Svetlana Kuznetsova sau Monica Puig, marți a fost o nouă zi a marilor surprize.

Petra Kvitova (locul 7 WTA), pe care specialiștii o vedeau ca pe una dintre principalele pretendente la trofeul de la Wimbledon, în urma evoluției foarte bune și a câștigării turneului de la Birmingham, după ce în semifinală a învins-o categoric pe Mihaela Buzărnescu. Kvitova, dublă campioană la All England Club, a fost eliminată de bielorusa Aliaksandra Sasnovich (locul 50 WTA), cu scor 6-4, 4-6, 6-0. Acuzând o accidentare, Kvitova a fost un simplu sparring-partner pentru bielorusă în ultimul set. Tot marți, rusoaica Maria Şarapova (locul 22 WTA) a fost învinsă de conaționala sa Vitalia Diatchenko, jucătoare venită din calificări, cu scorul de 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4.

Cu aceste două eliminări importante, Simona Halep scapă de două adversare periculoase de pe jumătatea ei de tablou. Halep se putea întâlni cu una dintre ele în sferturile de finală ale turneului.

Buzărnescu, în turul trei

Ieri au început şi meciurile din faza a doua. Mihaela Buzărnescu (locul 28 WTA) s-a calificat în turul al treilea, după ce s-a impus, scor 6-0, 6-3, în fața tinerei britanice Katie Swan (19 ani, locul 204 WTA). În turul următor, Buzărnescu o va avea ca adversară pe învingătoarea dintre Karolina Pliskova (Cehia, locul 8 WTA) și Viktoria Azarenka (Belarus, locul 87 WTA). Sorana Cîrstea (locul 51 WTA) a ratat calificarea în turul al treilea, fiind învinsă de Evgenia Rodina (Rusia, locul 120 WTA), scor 6-1, 3-6, 3-6. În acelaşi timp, Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a pierdut, scor 6-4, 0-6, 1-6, în fața americancei Venus Williams.

Citit 1444 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.