Călătorie în timp. ”Skirt Bike” pentru doamne şi domnişoare
Foto: foto Vlad Mototolea

Călătorie în timp. ”Skirt Bike” pentru doamne şi domnişoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doamnele și domnișoarele, din Galați și nu numai, sunt așteptate la cea de-a treia ediție a ”Skirt Bike”, duminică, 5 august, începând cu ora 17.00, pe platoul din fața Sălii Sportului. Evenimentul, în organizarea celor de la ”Bike Works”, promovează mersul pe bicicletă într-un stil lejer, iar tema din acest an este ”Retro Chic”.

Astfel, participantele sunt invitate la o... călătorie în timp din şaua bicicletei. ”Ne dorim să aducem anii '50 - '60 în contemporan, pe biciclete. Vă invităm să vă căutați cele mai frumoase vestimentații și accesorii în ton cu tema acestei ediții, o perioadă în care mersul pe bicicletă a cunoscut o popularitate remarcabilă și în rândul femeilor”, se arată în descrierea evenimentului.

Traseul are aproximativ 7 km, ruta parcursă fiind strada Brăilei - str. Domnească - Grădina Publică. Organizatorii au anunțat că, la finalul plimbării, va avea loc o tombolă cu premii, fiind pregătite și multe surprize. Înscrierea se va putea face accesând linkul http://bit.ly/SkirtBikeGalaţi2018.

Premiul principal al tombolei este o bicicletă Pegas, biciclistelor fiindu-le pregătite şi cadouri din partea sponsorilor evenimentului, unul la care partener este şi cotidianul Viața liberă. Seara se va încheia în Grădina Publică cu un concert live susţinut de Florin Chiriac and the Hippie Band.

La fel ca la ediţia de anul trecut, evenimentul Skirt Bike are şi o latură filantropică. La sosire va exista o urnă de donaţii pentru femeile abuzate şi copiii defavorizaţi din cadrul Fundaţiei Familia. Banii strânşi din donaţii vor fi redirecţionaţi integral către această fundație.

Seria evenimentelor Skirt Bike, începută la Bucureşti în urmă cu 9 ani, s-a extins treptat în mai toate colţurile ţării, la Bacău, Miercurea Ciuc, Cluj, Hunedoara, Suceava, Botoşani, Arad, Deva, Constanţa, Baia Mare, iar alte oraşe se pregătesc la rândul lor să demareze pe plan local acest proiect.

În Galaţi, SkirtBike-ul a fost organizat pentru prima dată în 2016, cu o creștere a numărului de participante, de la an la an: peste 100 de participante la prima ediţie, iar în 2017 numărul acestora a fost dublat, depăşind cele două sute de numere pregătite pentru start. Pentru ediția Skirt Bike 2018, organizatorii se așteaptă la cel puțin 300 de bicicliste.

Citit 2827 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2018 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.