UPDATE | Oţelul, meci amical sub priviri buzoiene
Foto: Sonia Baciu

UPDATE | Oţelul, meci amical sub priviri buzoiene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, miercuri, 8 august 2018 | SC Oțelul Galați a jucat, miercuri, un meci amical în compania formaţiei brăilene Sportul Chiscani, tot din Liga a III-a, partidă disputată pe teren propriu şi pe care a câştigat-o cu 2-1 (1-1).

Roș-alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 25, prin George Cîrjan, iar oaspeții au restabilit egalitatea zece minute mai târziu, prin Emanuel Moldoveanu, vicecampion naţional la futsal, acum două sezoane, cu United Galaţi. Oţelul a marcat al doilea său gol la patru minute după reluare, Marius Matei transformând un penalti acordat în urma unui fault asupra lui Marian Manea, jucător abia venit în probe, de la Metalul Buzău.

Tot la capitolul noutăţi în echipa Oţelului a fost şi testarea mijlocaşului Robert Dumitru, junior de la FC Voluntari, venit şi el în probe.

Antrenorul Stelian Bordieanu a folosit şi acest meci pentru a testa unii jucători pe alte posturi faţă de cele pe care evoluează în mod obişnuit, aşa cum a fost cazul fundaşului central Robert Moglan, folosit ca mijlocaş central defensiv, post pe care mai jucase în perioada junioratului.

S-a început partida în următoarea formulă: Udeanu - Al. David, Ghiocel, Puțanu, Balint - Stoian, Moglan (cpt), Chiriac, Al. Stan - Antohi, Cîrjan. În repriza secundă au evoluat: Iliescu - Al. Vasile, Gâță, Puțanu, Manău - R. Dumitru, Mario Dumitru (A. Bordieanu) - A. Munteanu, M. Manea, Sălăgeanu - Matei.

Analizaţi de cei de la SCM Gloria Buzău

Dacă spre sfârşitul săptămânii trecute, informaţiile dinspre federaţie duceau echipele gălăţene Oţelul şi Sporting Lieşti spre o serie doar cu echipele din Moldova, plus cele din Braşov, acum situaţia pare să se fi schimbat. Se anunţă din nou o foarte probabilă luptă pentru promovare a celor de la Oţelul cu SCM Gloria Buzău (clubul primăriei buzoiene). Cum secretarului general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, este buzoian, probabil cei de la SCM Gloria au informaţii sigure despre componenţa seriei în care vor juca, de vreme ce unul dintre oamenii din clubul respectiv, Dumitru Mureşanu, a venit să vadă jocul Oţelului, aflându-se în tribună la partida de miercuri.

De asemenea, a asistat la jocul cu Sportul Chiscani şi Vali Stan, fostul fotbalist de la FCM Dunărea fiind acum antrenor principal la Metalul Buzău, echipă tot din Liga a III-a. Sursele noastre ne transmit că din Seria I vor "pleca" formaţiile braşovene  şi vor "veni" cele din Buzău.

Altfel, până la primul meci oficial al sezonului, cel din 15 august cu Pescăruşul Sarichioi (Tulcea, Liga a IV-a) în "Cupa României", Oţelul mai are programat un joc amical, pe 11 august, cu CSM Rm. Sărat, în deplasare.


Se caută soluţii optime de jucători U20. Oţelul are astăzi un nou meci de pregătire | Suporter Club Oţelul Galaţi continuă căutările în vederea definitivării lotului cu care îşi doreşte în sezonul următor să obţină promovarea în eşalonul secund. Una dintre preocupările prioritare o reprezintă găsirea unor soluţii cât mai bune la capitolul jucători sub 20 de ani, regulamentul impunând ca echipele din Liga a III-a să aibă în teren cel puţin doi jucători care să îndeplinească această condiţii de vârstă, plus unul sub 21 de ani.

Partida amicală de sâmbătă, cu Metalul Buzău (scor 1-1), a fost folosită de cei de la Oţelul şi pentru a testa potenţialul mai multor jucători din categoria Under 20, aflaţi în probe. Bogdan Balint, venit de la Politehnica Iaşi, a lăsat impresia că poate fi o soluţie ca fundaş stânga, iar Alexandru Stan (de la ACSM Dunărea) a fost încercat ca mijlocaş stânga. Mijlocaşul Cîmpanu (Concordia Chiajna II), care a prins şi ultima parte a cantonamentului Oţelului de la Tărlungeni, a jucat puţin din cauza unei accidentări, iar în locul său a intrat Andrei Munteanu, junior din curtea Oţelului, care a evoluat curajos şi cu câteva realizări promiţătoare ca mijlocaş stânga. De asemenea, a mai fost testat un alt junior, atacantul Mario Dumitru, de la FC Voluntari II.

Exceptându-i pe cei aflaţi în probe, în acest moment Oţelul îi are în lot la categoria "sub 20 de ani" pe portarul Adelin Iliescu, mijlocaşii Andrei Bordieanu şi Andrei Munteanu. La "sub 21" sunt portarul Udeanu, fundaşul stânga Manău şi mijlocaşii Chiriac şi Crihană.

Pleacă patru jucători

După jocul cu Metalul Buzău, stafful tehnic a tras linie şi a renunţat la patru jucători. Juniorul Cîmpanu nu a impresionat şi s-a renunţat la achiziţia lui, în timp ce David Itoafa și Claudiu Maftei, fotbaliști cărora le vor expira contractele la finalul acestui an, cel mai probabil vor fi împrumutați la alte formații. Un caz mai special este cel al lui Marius Sevastian, care nu va fi păstrat în lot şi pentru a i se da posibilitatea să-şi găsească echipă unde să joace constant şi să-şi continue progresul din sezonul trecut, în condiţiile în care la Oţelul ar fi avut şanse reduse să intre în meciurile oficiale, pentru că pe postul său, cel de fundaș stânga, urmează a se miza pe jucători care să se încadreze în criteriul de vârstă U20.

Ceilalţi trei jucători din categoria U20 aflaţi în probe, Balint, Alexandru Stan şi Mario Dumitru, au astăzi o nouă ocazie de a-l convinge pe antrenorul Stelian Bordieanu că merită să fie păstraţi în lot, într-un nou meci de pregătire pe care Oţelul îl va susţine pe teren propriu, de la ora 11.00, cu formaţia brăileană Sportul Chiscani (Liga a III-a).

Astăzi, ora 11,00, pe stadionul "Oţelul", meci amical: Oţelul Galaţi - Sportul Chiscani

(8 august 2018)

Citit 3087 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2018 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.