Unica echipă din România ce a învins Juventus Torino, cu tricou aniversar în Liga 3! Oțelul Galați, 30 de ani de la victoria istorică din Cupa UEFA
Foto: Ilie Stan

Unica echipă din România ce a învins Juventus Torino, cu tricou aniversar în Liga 3! Oțelul Galați, 30 de ani de la victoria istorică din Cupa UEFA
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

7 septembrie 1988, stadionul Dunărea din Galați. Regretatul Nae Burcea trimitea pasa ideală lui Ionel Drăgoi, „Aripioară” încerca un dribling în careul Bătrânei Doamne şi De Agostini n-a putut să-l oprească decât prin fault. Penalti! Ion Profir n-a tremurat în faţa  celebrului portar Tacconi şi a înscris de la 11 metri. Oţelul Galaţi – Juventus Torino 1-0, meci tur din Cupa UEFA. Singura victorie din istoria fotbalului românesc în faţa gigantului bianco- nero.

Acum, Oţelul încearcă să regăsească drumul spre vârfuri, căutând promovarea în liga secundă după o reconstrucţie începută din campionatul judeţean.  Clubul renăscut de suporteri a marcat împlinirea a 30 de ani de la marea victorie cu Juve pregătind tricouri aniversare, galbene, la fel ca cele în care s-a jucat cu Juventus, pe care este inscripţionat „7 septembrie 1988, Oţelul – Juventus 1-0”. Cei de la Oţelul îşi doresc să joace cu aceste tricuri speciale în partida de sâmbătă din Liga 3, de la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, o echipă a cărei istorie cuprinde şi ea un moment de referinţă în faţa italienilor de la Juventus Torino, meci fără înfrângere în Cupa UEFA Intertoto, 1-1 pe teren propriu (18 iulie 1999).

În magazinul oficial al SC Oţelul, tricourile aniversare au avut mare succes la vânzări: astăzi, la ora 13.00, mai erau disponibile doar patru bucăţi, toate mărimi mici. Unul dintre suporteri cumpărase 11 tricouri, dorindu-şi pentru o echipă întreagă. De asemenea, sunt disponibile replici ale fanionului care în urmă cu 30 de ani a fost vândut împreună cu biletele de intrare la istorica partidă.

Se aşteaptă şi venirea comenzii pentru eşarfe aniversare „Oţelul – Juventus”, sperându-se ca acestea să poată fi disponibile în magazinul clubului începând de luni.

Totodată, reprezentanţii clubului au spus că următorul meci de pe teren propriu, cel cu SCM Gloria Buzău, va fi precedat de o festivitate specială, la care se speră să răspundă invitaţiei cât mai mulţi dintre fotbaliştii Oţelului care au învins pe Juventus Torino.

 

Oţelul Galaţi – Juventus Torino 1-0 (0-0)

A marcat Ion Profir, din penalti

7 septembrie 1988, Galaţi, stadionul Dunărea, spectatori 30.000

Otelul Galaţi: CĂLUGARU — BORALI (min. 72 OPREA), ANGHELINEI, AGIU, GELU POPESCU — MARIUS STAN, BURCEA, PROFIR, OCTAVIAN POPESCU — RALEA (min.56 DRĂGOI),ANTOHI. Antrenori Cornel Dinu şi Ioan Sdrobiş.

Juventus Torino: TACCONI — NAPOLI, BRIO, BRUNO, DE   AGOSTINI   —   CABRINI, MAROCCHI, RUI BARROS, LAUDRUP  —  MAURO, ALTOBELLI, Antrenor Dino Zoff.

 

Citit 10688 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Septembrie 2018 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.