Mândri că au promovat în elită doar cu gălăţeni la mese. Echipa șahiștilor de la ACS Smart a intrat în Superligă

Mândri că au promovat în elită doar cu gălăţeni la mese. Echipa șahiștilor de la ACS Smart a intrat în Superligă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Clubul gălăţean de şah ACS Smart a reuşit să se claseze pe locul al doilea în Divizia A (eşalonul secund) pe echipe, performanţă sinonimă cu promovarea în eşalonul de elită, Superliga României.

Turneul a avut loc la Gilău (Cluj) şi a fost abordat de către clubul gălăţean cu un obiectiv ambiţios, clasarea pe una dintre primele trei poziţii, chiar dacă avea în componenţă patru juniori, copii cu vârsta de cel mult 15 ani. "Considerăm că avem copii extraordinari, ce pot face faţă oricărui nivel la șah", anunţau conducătorii clubului, la plecarea spre acest turneu. De asemenea, obiectivul era ambiţios şi prin prisma faptului că ACS Smart se afla la prezenţa în premieră în cel de-al doilea eşalon. Clubul a fost pentru prima dată participant în campionatul pe echipe în urmă cu doi ani, începând din Divizia B, acolo unde a obţinut anul trecut promovarea în Divizia A.

Formaţia gălăţeană a fost invincibilă la acest turneu. A început foarte bine, cu egal (3-3) în faţa redutabilei echipe Şah Club Olteniţa (cu patru maeştri internaţionali în componenţă), care s-a clasat în final pe primul loc. Au urmat o victorie (4-2) cu CS Arad, importantul egal cu CSM Cluj (locul 3, au promovat primele două) şi alte patru succese: 3,5-2,5 cu Muncitorul  Reşiţa, 4-2 cu CS Ineu, 3,5 -2,5 cu CSU Târgovişte şi 6-0 cu Viitorul Cluj.

Pe pagina de Facebook a clubului, ACS Smart se mândreşte că a reuşit intrarea în Superligă având o echipă formată exclusiv din gălăţeni get-beget: "O performanță unică pentru Galați, să promovezi numai cu jucători gălăţeni, iar patru din ei să fie minori! O performanță naţională ca o echipă să promoveze în Superligă cu o echipă având copii de 14-15 ani, copii care s-au bătut cu maeștri internaționali, maeștri FIDE!".

Cei patru copii au fost Samuel Ghimpu, Alexandru Crăciun, Alexandru Dobrin (toţi trei născuţi în 2003) şi Iulian Cristi Coca (2004). Acesta din urmă, mezinul echipei, a avut cel mai bun bilanţ din echipă, adunând 5,5 puncte, din şase partide jucate.

Alături de ei, au mai concurat preşedintele clubului, Lucian Gîlea (maestru FIDE), Robert Pîsu (maestru FIDE) - ambii totodată antrenori şi Radu Dănuţ, cunoscut cititorilor "Vieţii libere" şi pentru rezultatele excepţionale din turneele de poker, care s-a ocupat şi de pregătirea psihologică a coechipierilor.

Alături de echipă s-a aflat la Gilău şi Ionuţ Valentin Apostol, care a lucrat pe latura psihologică, motivaţională, iar o mare parte din merite i se cuvin şi lui Cristian Dăianu, care i-a antrenat pe copii.

În Superligă, activează şi echipa Şah Club Galaţi, ediţia din acest a campionatului urmând să aibă loc în luna noiembrie.

În foto 1, echipa ACS Smart Galaţi (din imagine lipseşte Radu Dănuţ), iar în foto 2, Radu Dănuţ (stânga) şi doi dintre coechipierii adolescenţi, Alexandru Dobrin (mijloc) şi Alexandru Crăciun

Citit 1725 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.