Șah Club Galați vrea să urce pe podiumul național

Șah Club Galați vrea să urce pe podiumul național
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând de mâine și până la finalul săptămânii viitoare (23 noiembrie - 2 decembrie), zeci de șahiști vor participa la Campionatele Naționale de șah pe echipe - masculin și feminin, competiție ce se va desfășura la Sovata.

Sportivii de la Șah Club vor participa numai în Superliga masculină, fiind prezenţi pentru al cincilea an consecutiv în primul eșalon românesc. Anul trecut, Şah Club a încheiat competiția pe locul 6, cea mai bună clasare a unei echipe gălățene din ultimii aproape 30 de ani.

"Șah Club și-a propus în 2018 să își consolideze poziția de lider zonal și regional, prin asumarea unor obiective îndrăznețe, respectiv clasarea pe podium la Superliga Națională, o premieră pentru șahul gălățean după 1989", se arată într-un comunicat al clubului gălățean.

La actuala ediție, pentru titlul de campioană a României se vor lupta zece echipe: CS Studențesc "Medicina" Timișoara, Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare, CSU "Universitatea de Vest" Timișoara, CS Politehnica Iași, CS Șah Club Galați, CS Victoria Sparta Techirghiol, CSU Ploiești, CS Otopeni, ACS Șah Club Vados Arad și ACS Phoenix Buzău. Ultimele două echipe clasate vor retrograda în Divizia A.

Șah Club Galați  aliniază o echipă masculină de seniori foarte puternică și unită, în condiții de subfinanțare, cu sportivi și antrenori obișnuiți cu marea performanță, dintre care-i amintim: Cătălin Cârmaciu - căpitanul jucător al echipei; ucraineanul Kiril Şevcenko - medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de șah rapid din 2018; Alin Berescu - în prezent antrenor al lotului național de seniori al României, căpitan al "Naționalei" de seniori, multiplu campion național atât la individual cât și la echipe; Cătălin Ardelean - fost căpitan și antrenor al echipei naționale a României, multiplu campion național la echipe; moldoveanul Serghei Vedmediuc - component al echipei gălățene de cinci ani, cu rezultate deosebite atât la individual cât și pentru echipa de Superligă; Dan Văsieșiu - component de trei ani al Șah Club; Victor Văsieșiu - un junior foarte talentat, component și al lotului național, cu care a obținut titlul european în 2018; Mihai-Edward Pădurariu - vicecampion mondial școlar în 2017, la secțunea șah blitz; Dacian Pribeanu - multiplu campion național la persoane cu dizabilități. Alături de aceștia se vor mai afla Adrian Smărăndoiu, Iulian Gălățanu și Lucian Jugaru.

Din motive financiare, clubul gălățean, cu cea mai recentă achiziție în lotul feminin Valeria Văsieșiu, nu va putea participa la Superliga senioarelor.

Citit 1016 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2018 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.