Candidatura Galaţiului, refuzată din nou de FRF. United a vrut să găzduiască turneul final al Cupei României la FUTSAL

Candidatura Galaţiului, refuzată din nou de FRF. United a vrut să găzduiască turneul final al Cupei României la FUTSAL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clubul gălăţean United a intenționat să organizeze faza finală a Cupei României, la Sala Sporturilor "Dunărea", transmiţându-şi oferta către Federaţia Română de Fotbal (FRF). Contrancandidat i-a fost doar clubul Dunărea Călăraşi, a cărui ofertă a fost preferată de către oficialii federaţiei, anunţul către cluburi fiind făcut miercuri, 6 martie 2019, în a doua parte a zilei.

Turneul va avea loc în 16 şi 17 martie, tragerea la sorţi a partidelor din semifinale urmând să aibă loc vineri, 8 martie, de la ora 11,00.

Conform caietului de sarcini întocmit de FRF, turneul Final Four se dispută într-una dintre localităţile din care provin echipele calificate în această fază a competiţiei, iar desemnarea gazdei evenimentului s-a făcut printr-o procedură de ofertare. Formaţiile calificate în Final Four - turneu care include semifinalele şi marea finală - sunt United Galaţi, Autobergamo Deva, Dunărea Călăraşi şi CSM Tg. Mureş.

Dintre acestea, până luni, când a fost termenul-limită stabilit de FRF, în afară de United a mai depus ofertă de organizare şi FC Dunărea Călărași. Procedura nu a fost deloc una transparentă, plicurile cu ofertele făcute de Galaţi şi Călăraşi nefiind deschise în prezenţa reprezentanţilor celor două cluburi, aspect care loc destul pentru speculaţii.

În oferta transmisă către federaţie, CS United Galaţi a dat asigurări că va îndeplini cerințele minime obligatorii, înaintând și variante suplimentare pentru condiţii excelente celor patru echipe, printre care şi cazare la hotel de patru stele.

“Consider că oferta depusă de clubul nostru este foarte bună, noi sperăm să fie și cea mai bună, deoarece ne dorim organizarea acestui important eveniment sportiv. Publicul gălățean, care şi-a demonstrat în mai multe rânduri participarea la cote maxime la astfel de evenimente, ar contribui direct la show-ul de care are nevoie orice televiziune care manifestă interesul de a transmite competiția. Așteptăm cu optimism răspunsul Departamentului Competiții FRF și al Comisiei de Fotbal în Sală şi Fotbal pe Plajă”, declara Cristian Ștefu, președinte CS United Galați, imediat după depunerea ofertei la FRF.

Clubul gălăţean a mai candidat pentru găzduirea Final Four şi în 2016, când cei din FRF au preferat să aleagă sala din Deva, deşi aceasta este departe de a putea oferi condiţii optime: tribune cu capacitate mică şi mai ales iluminat foarte slab, din cauza căruia transmisiile televizate au fost de un slab nivel tehnic.

Deşi este de foarte mulţi ani printre cele mai bune echipe din ţară, United Galaţi încă nu are în palmares trofeul Cupei României, cu toate că a fost de trei ori finalistă.

În acest sezon, United Galaţi a ajuns în Final Four după ce a trecut de KSE Tg. Secuiesc (liga a doua) cu 4-2 în optimile de finală şi de SCM Gloria Buzău (Liga 1) cu 4-0, în sferturile de finală, ambele partide fiind disputate în deplasare.

Juniorii, la lovituri de departajare

În această săptămână, se desfăşoară turneul final al Cupei României pentru echipele de juniori sub 19 ani, cu opt formaţii la start. Gălăţenii de United s-au oprit în sferturile de finală, fază a competiţiei în care au pierdut dramatic, la loviturile de departajare, confruntarea cu KSE Tg. Secuiesc. După timpul regulamentar, scorul a fost 3-3.

Citit 1363 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.