Simona Halep și Monica Niculescu, în turul trei la Miami

Simona Halep și Monica Niculescu, în turul trei la Miami
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

Simona Halep, locul 3 mondial, s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami (Florida), după ce a învins-o în această noapte, pe americanca Taylor Townsend (locul 96 WTA), scor 6-1, 6-3. Meciul a curs într-o singură direcție, Simona respectându-și statutul de favorită, încheind jocul în numai 63 de minute. În turul trei, Simona Halep o va întâlni, în premieră. pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA. 

Surpriza turului secund a fost oferită de Monica Niculescu, jucătoare venită din calificări, ce s-a impus în fața ibericei Garbine Muguruza (locul 17 WTA), la capătul unui meci maraton de aproape trei ore. A fost 7-6(0), 4-6, 6-2 pentru Monica Niculescu (locul 138 WTA), care a luptat incredibil pe toată durata meciului. Câștigătoare a două Grand Slam-uri (Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017), iberica a fost pusă la încercare de stilul inconfundabil al româncei. După un prim set intens disputat, cu un tie-break fără istoric, adjudecat de Monica Niculescu, actul secund a fost dominat de Muguruza, care trimis meciul în decisiv. Înaintea acestuia, ambele jucătoare au luat pauză de vestiar, care s-a dovedit a fi benefică pentru Monica Niculescu. Românca a avut un start identic cu cel din setul doi, două game-uri albe, însă continuarea a fost în avantajul său. Muguruza a redus din diferență în al treilea game (1-2), dar jocul a curs apoi în favoarea româncei. S-a făcut 5-1 pentru Monica, moment în care spaniola a salvat trei mingi de meci. La 5-2, a urmat și a patra minge de meci, dar Niculescu a comis dublă greșeală. Cea de-a cincea minge a fost cu noroc, iar românca a pus capăt meciului după două ore și 54 de minute.

În turul al treilea, Niculescu va avea parte de un alt duel de foc, urmând să o întâlnească pe Caroline Wozniacki (13 WTA). Daneza a învins-o în turul al doilea pe Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 36 WTA), scor 6-4, 6-4.

Monica Niculescu și Caroline Wozniacki s-au mai întâlnit de nouă ori până în prezent, daneza având câștig de cauză de fiecare dată. Ultima confruntare a avut loc anul trecut, în optimile turneului de la Doha, unde Wozniacki s-a impus cu 7-5, 6-1.

Mihaela Buzărnescu a pierdut, scor 6-7 (7), 1-6, în fața franțuzoaicei Alize Cornet. Partida a fost una intensă, cu revenirea Mihaelei de la 1-4, cu o minge de set în tie-break, după ce salvase trei mingi ale lui Cornet.

Altfel, turul al treilea oferă publicului o reeditare a finalei de la Indian Wells. Bianca Andreescu (locul 24 WTA) o va reîntâlni pe Angelique Kerber (locul 4 WTA).

Canadianca de origine română, Bianca Andreescu, s-a impus, scor 6-3, 6-3, în fața americancei Sofia Kenin, în timp ce Kerber a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-3, disputa cu Karolina Muchova, jucătoare venită din calificări. 

 

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.