S-au stabilit datele de disputare ale finalei Ligii Naționale. CSM poate închide semifinala, joi, la Gheorgheni
Foto: Sonia Baciu

S-au stabilit datele de disputare ale finalei Ligii Naționale. CSM poate închide semifinala, joi, la Gheorgheni
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE: În şedinţa Biroului Federal de marți, s-a stabilit ca următoarele două partide ale semifinalelor să aibă loc joi și vineri (11 şi 12 aprilie). Dacă ambele dispute se vor încheia după aceste meciuri, atunci pe 15 și 16 aprilie vor fi primele două partide ale finalei. În cazul în care în vreuna din semifinale va fi nevoie și de meciul cinci, care va avea loc pe 14 aprilie, atunci finala va începe pe 19 aprilie, urmând să se încheie cel târziu pe 25 aprilie (19, 20, 22, 23 şi 25).


Hocheiștii de la CSM ”Dunărea” au câștigat, scor 7-3, și cel de-al doilea meci din cadrul semifinalei Ligii Naționale, disputat luni seară, la Galați, și au șansa să închidă această fază a competiției la Gheorgheni.

Gălățenii au revenit de la 0-2, la prima pauză, și au reușit să intre în forță în cea de-a doua repriză pe care au dominat-o în totalitate. Fefelov a înscris în minutul 21, în superioritate numerică, apoi Baskov a egalat după alte două minute (din inferioritate), iar Zabludovski parcă a croșetat pentru 3-2. Mărcuș a ”înghețat” tabela la 4-2, la a doua pauză, printr-un gol ce l-a pus la ”pământ” pe portarul harghitenilor.

Ultima repriză a oferit spectacol celor din public. Rybalko a dus scorul la 5-2 în minutul 41, diferența a fost mărită de Baskov, din inferioritate numerică. După timpul de odihnă, oaspeții au forțat atacul, l-au scos pe portarul Ruczuj, și deși erau în înferioritate, gălățenii au reușit un gol senzațional, printr-un puc șutat de la mai bine de jumătatea terenului, spre bucuria fanilor.

Harghitenii au mai redus din diferență, printr-un gol  marcat când mai erau doar șapte secunde de joc.

În cealaltă semifinală, SC Miercurea Ciuc a câștigat, scor 4-3, în repriza suplimentară, un scor în oglindă față de cel din primul meci al semifinalei 2, ambele disputate la Brașov.

Semifinala se joacă pe sistemul ”trei victorii din maximum cinci partide”. După cele două de la Galați, următoarele două jocuri se vor disputa la Gheorgheni, iar dacă va fi nevoie și de al cincilea, acesta se va juca la Galați. În urma înţelegerii dintre cele două cluburi, meciurile 3 şi 4 se vor disputa joi şi vineri, datele urmând să fie oficializate, marți, în cadrul Biroului Federal al FR Hochei.

Altfel, Biroul Federal, în afară de oficializarea meciurilor amintite, va stabili datele de disputare a celor din finala Ligii Naționale. O misiune destul de dificilă, în contextul în care, de pe 28 aprilie, reprezentativa României va participa la Campionatul Mondial din Estonia, iar pentru acest lucru, lotul se va reuni pe 19 aprilie.

Citit 1760 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.