Naţionala de hochei, excelentă la Campionatul Mondial. Victorie în faţa unei echipe de care nu trecuse niciodată în ultimele trei decenii

Naţionala de hochei, excelentă la Campionatul Mondial. Victorie în faţa unei echipe de care nu trecuse niciodată în ultimele trei decenii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Echipa națională de hochei pe gheață a României a început excelent, cu două victorii, seria partidelor de la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B. Duminică, în partida de debut la actuala ediție, România a învins formația țării gazdă, Estonia, cu 4-3 la şuturile de departajare, după 3-3 la finalul celor trei reprize obişnuite şi apoi cea suplimentară. Apoi, luni, hocheiştii români au câştigat, scor 3-2, în faţa Japoniei, după un meci foarte intens, cu un angajament fizic admirabil mai ales că sunt la finalul unui sezon istovitor.

Echipa României, cu gălăţeanul Marius Trandafir antrenor secund, are în componenţă trei hocheişti de la vicecampioană CSM „Dunărea” Galaţi, Butochnov, Emelianenko şi Irimia.

În partida cu Estonia scorul pe reprize a fost 2-0, 0-2, 1-1, apoi 0-0 în prelungiri. S-a intrat cu avantaj în prima pauză prin golurile marcate de Szilard Rokaly (07:22) şi Attila Goga (18:14), iar balticii au egalat cu goluri înscrie în minutele 28 şi 31. În repriza a treia Borisenko (42:24) a readus România în avantaj, Estonia egalând (3-3) în minutul 50.

La şuturile de departajare, pentru tricolori au transformat Anton Butochnov, Pavlo Borisenko, Daniel Trancă şi Szilard Rokaly.

Pentru a sublinia valoarea acestei victoria, precizăm că la ediţia de anul trecut Estonia a învins România cu 1-0 şi a ratat primul loc, implicit şi promovarea în grupa superioară, la ultimul meci, o adevărată finală cu Lituania.

Luni, a urmat partida cu Japonia, echipă pe care România nu o invinsese de trei decenii şi care cu o zi înaintea câştigase în faţa Ucrainei cu 3-2. În prima repriză niponii au fost superiori şi au intrat la prima pauză conducând cu 2-0. Cu un angajament fizic admirabil, tricolorii au produs o revenire superbă, egalând în repriza a doua prin golurile semnate de Reszegh (33'16") şi G, Biro (34'04"). În această parte a meciului, România a avut şi un penalty, pe care Trancă nu a reuşit să-l fructifice. În repriza a treia, golul de 3-2, care avea să fie şi cel al victoriei, a fost înscris de Sallo (56'37") cu un şut de la linia albastră, după ce anterior hocheiştii români rataseră câteva ocazii uriaşe de gol. Ultimele minute au fost foarte tensionate, cu o eliminare de două minute în echipa României, care a rezistat chiar şi jucând în 4 contra 6 timp de 45 de secunde, când niponii au forţat scoţând portarul.

În urmă cu trei ani, Japonia învingea România cu 7-0.

Marţi este zi de pauză, iar miercuri România va întâlni reprezentativa Poloniei, un adevărat derbi pentru primul loc. Până acum, Polonia a învins cu 8-1 Olanda şi cu 7-3 Ucraina. În luna februarie, la un turneu din Ucraina, “Challenge Cup”, România a învins Polonia cu 2-0.

Citit 2403 ori Ultima modificare Luni, 29 Aprilie 2019 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.