Miercuri, meciul sezonului pentru fotbalistele Galaţiului. Semifinala CUPEI ROMÂNIEI, pe ”Siderurgistul”

Miercuri, meciul sezonului pentru fotbalistele Galaţiului. Semifinala CUPEI ROMÂNIEI, pe ”Siderurgistul”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia feminină de fotbal AFC Universitatea Galaţi va juca cu Vasas Odorhei, miercuri, 15 mai 2019, de la ora 11,00, miza fiind accesul în finala Cupei României.

Încă de la primul său sezon în eşalonul de elită, echipa gălăţeană are ocazia de a reuşi o mare performanţă, calificarea în finala Cupei României. Ultimul obstacol pe care fotbalistele din Galaţi îl au de trecut în drumul spre meciul cu trofeul în faţă este puternica echipă Vasas Odorhei, pe care o vor întâlni în semifinale, mâine, pe teren propriu, la stadionul “Siderurgistul”. Semifinala se joacă într-o singură manşă, FC Universitatea primind statutul de echipă gazdă prin tragere la sorţi.

Trupa gălăţeană trece printr-o perioadă fastă, forma sportivă aproape de nivelul maxim fiind vizibilă prin cele 19 goluri marcate în ultimele trei meciuri din Liga I. Printre echipele învinse în această perioadă se află inclusiv adversara din semifinală, Vasas, de care AFC Universitatea a trecut în urmă cu o săptămână cu 4-0, tot la Galaţi, astfel că moralul fotbalistelor gălăţene este la cote maxime.

„Sper să repetăm meciul bun din campionat şi acum, în Cupă. Va fi un meci de care pe care şi sperăm din tot sufletul să ieşim câştigătoare de pe teren. Suntem sută la sută la capitolele motivare şi determinare. Am încredere în forţa grupului, aceasta ne va duce în finală”, a declarat mijlocaşul central Lidia Moacă.

Unitatea din interiorul echipei este considerată un atu şi de fundaşul Alexandra Ivan. „Suntem o echipă unită, iar dorinţa de a ajunge în finală este imensă. Am încredere în coechipierele mele și sunt sigură că ne vom mobiliza și vom repeta figura de săptămâna trecută. Sper să ne susțină cât mai multă lume, având în vedere că jucăm acasă, aşa că transmit şi un mesaj către gălăţenii noştri: Avem nevoie de susţinerea voastră, vă aşteptăm cu drag la meci”, a spus Alexandra Ivan.

Loredana Nica se aşteaptă la un meci mult mai dificil faţă de cel din campionat, care trebuie jucat cu maturitate. „Pentru mine este a doua semifinală de Cupă, trebuie sa tratăm meciul pe măsura mizei, să ne motivam foarte bine, pentru că va fi un meci foarte greu. Ştim că putem să ajungem în finală, trebuie să demonstrăm asta pe teren”, a declarat căpitanul echipei gălăţene.

Precedenta sa prezenţă în semifinale a fost în 2017, când a reuşit calificarea în ultima act cu Navobi Iaşi, împreună cu două dintre coechipierele de acum, Nina Anca şi Monica Benţoiu.

Cealalată semifinală va fi Fortuna Becicherecu (Timiş) - Olimpia Cluj-Napoca, programată în acelaşi timp cu meciul de la Galaţi.

Citit 2015 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.