FOTBAL. Scorul campionatului. ”Studenții” gălățeni, victorie categorică într-un meci... scurt
Foto: Sonia Baciu

FOTBAL. Scorul campionatului. ”Studenții” gălățeni, victorie categorică într-un meci... scurt
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fotbaliștii de la CS Universitatea ”Dunărea de Jos” - liderii Ligii a IV-a - au obținut ”scorul campionatului, în penultima etapă din sezon, după ce s-au impus categoric, scor 15-1 (12-1), în fața formației Avântul Drăgănești, pe stadionul ”Portu Roșu” (teren propriu pentru cei de la CSU).

Meciul a fost unul ”inedit”, nu doar prin prisma rezultatului, cât prin modul în care s-a încheiat, la numai 12 minute de la reluare, cu doar 8 jucători pe teren pentru oaspeți. Căpitanul ”studenților”, Adrian Grigoraș a fost eroul partidei, cu opt goluri înscrise. Ceilalți marcatori au fost Blănaru 2, Izvoranu, Țuiu, Lovin, Stancu și Pavel.

Echipa aliniată de Cătălin Savu: Olaru - Stancu, Morogan, Moise, Hilohi - Blănaru, Lovin, Sorin Frunză, Izvoranu - Țuiu și Grigoraș. Pentru partea a doua a meciului au mai intrat Ignat, Mohorâță, Pavel și Enache, în timp ce adversarii au revenit în teren cu numai 7 jucători de câmp, și după fiecare dintre golurile marcate de la aceștia s-au ”accidentat” câte un jucător, astfel că meciul nu a mai putut continua. Pentru formația studențească este al doilea meci încheiat înainte de timpul regulamentar, în etapa a 16-a, Voința Cudalbi s-a retras imediat după reluarea jocului în partea secundă.

”A fost un meci, mai mult de antrenament, în care am exersat diverse scheme tehnico-tactice, în vederea a meciurilor următoare. După acest succes suntem siguri că vom fi la baraj și anul acesta. Îmi doream să se joace tot meciul să pot rula toți jucătorii, nu s-a putut. Nu înțeleg de ce se întâmplă numai la noi în campionat aceste lucruri. Chiar m-am uitat la adversarii noștri, la Buzău, au câștigat cu scorul 26-1. În alte județe nu se retrag echipele de pe teren, la noi parcă este un făcut. Dar ăsta este campionatul, dăm înainte, sunt mulțumit de evoluția echipei”, a spus Cătălin Savu, antrenorul CSU.

Pentru acest final de sezon, extrem de încărcat, ACS Universitatea mai are de susținut un singur meci, în campionat, cel puțin trei în cadrul Cupei României, tur-retur cu Victoria Tecuci - în semifinale (primul meci, miercuri, 29 mai, pe Portu Roșu), plus cele din barajul de promovare în Liga a III-a, cu campioana județului Buzău (Team Săgeata sau Voința Lanurile).

 Ultima etapă a Ligii a III-a

SC Oțelul a încheiat actualul campionat cu o înfrângere, 1-5, în fața celor de la Miroslava Iași, golul gălățenilor a fost înscris de Manău, abia în minutul 87. Cu acest rezultat, Oțelul a terminat pe locul 3, la 20 de puncte de SCM Gloria Buzău - echipa ce a promovat în al doilea eșalon. Oțelul a reușit 16 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri. Cea de-a doua echipă gălățeană ce evoluează în acest campionat, Sporting Liești s-a impus cu scorul 3-2 (1-1), în jocul din ultima etapă a sezonului de pe terenul celor de la CSM Pașcani. Golurile formației gălățene au fost marcate de: Cristian Bahnașu (pentru 1-0 și 2-1), și Alexandru Stan (pentru 3-1). Actuala ediție a Ligii a III-a este încheiată de formația din Liești pe locul opt cu 40 de puncte, 12 victorii, tot atâtea înfrângeri și 4 egaluri. Locul opt în serie la finalul sezonului este în premieră pentru formația din Liești. Cea mai bună clasare a echipei din Liești a fost locul 6 în serie în sezonul 2015-2016.

Citit 1353 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.