Galele semifinalelor Campionatului European

Galele semifinalelor Campionatului European
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campionatul European de box pentru juniori (sub 16 ani) de la Galaţi va intra în ”linie dreaptă”, cu primele semifinale, unde România are opt reprezentanţi, care deja au asigurate medaliile de bronz. Este un progres față de ediția precedentă, din Rusia, când s-a obţinut o singură medalie.

După sferturile de finală de marți, nu mai puțin de 28 de țări dintre cele 35 participante și-au asigurat cel puțin un loc la festivitatea de premiere. Cei mai mulți pugilişti calificați în semifinale, implicit tot atâtea medalii, îi are Rusia: 23 de sportivi, 13 la masculin (practic toți sportivii înscriși în competiție) și 10 la feminin. Urmează Ucraina - cu 13 medalii (9 la masculin și 4 la feminin), Irlanda - 9 medalii (3 la masculin și 6 la feminin) și România - 8 medalii (4 la masculin și 4 la feminin). Conform organizatorilor, la galele din semifinale va fi prezent și Lucian Bute.

Astăzi, în gala de la ora 15.00, Mihaela Ciobanu (categoria 57 kg) se va confrunta cu englezoiaca Sacha Hickey, Beatrice Moldovan (70 kg) va boxa cu poloneza Zofia Stachowiak, iar Elena Alexandru (80 kg) se va duela cu Asude Ediz Ece (Turcia). În gala de la ora 18.00, va intra o singură sportivă din România, Cristina Mărăcine (categoria + 80 kg), care va boxa cu bulgăroaica Penka Kostova.

În programul zilei de vineri sunt cele patru semifinale de la băieţi cu pugiliști români. Astfel, Cristinel Măzăreanu (categoria 46 kg) se va duela cu germanul Malik Shadalov, Eusebiu Tîrzoman (50 kg) va boxa cu Radoslav Rosenov (Bulgaria), vicecampionul european en-titre Adrian Preda (54 kg) îl va întâlni pe Alexander Fredriksson (Suedia), iar Cosmin Hermeziu (70 kg) se va confrunta cu William Cholov (Bulgaria).

Galele finale se vor disputa sâmbătă, de la 13.00 (feminin) și 17.00 (masculin), iar cu excepția copiilor, intrarea va fi pe bază de bilet, la prețul de 10 lei. Competiţia are loc la patinoarul „Dunărea”.

Citit 1344 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.