Sute de participanți la ”Măcin Mountain Fun”
Foto: Sorin Cernat

Sute de participanți la ”Măcin Mountain Fun”
Număr impresionant de participanți la cea de-a cincea ediție a ”Măcin Mountain Fun”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 1.500 de persoane, concurenți și susținători, au fost prezenți în weekendul trecut la ”Măcin Mountain Fun”, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munții Măcinului, ajuns la a cincea ediție, în această formă, dedicat cicliștilor de teren accidentat și pasionaților de cros montan.

Cursele din prima zi au adunat la start peste 600 de sportivi, pentru cele două competiții, ciclism montan și cros, în timp ce în ziua dedicată copiilor au luat startul 100 de puști, cu vădite aptitudini de ”elitiști” peste câțiva ani.

Pe 8 iunie a avut loc concursul de ciclism montan ”Măcin XC” - ediția a șaptea, cu al doilea an de e-bike. La ediția trecută, aici a avut loc, în premieră națională, acest gen de ciclism. Pe podiumul categoriei e-bike au urcat: Cristi Mircioi, Monica Anghel și Lucian Alexandru, la traseul de 45 km. La ”clasică”, tot traseul lung, ordinea sosirii a fost: Bogdan Duca, Ciprian Comișan și Horia Pal - la categoria 18-29 ani; Eugen Mocanu, Cătălin Maxim, Sabin Simion - 30-39 ani; Marius Ionașcu, Răzvan Preda, Valeriu Voluta - +40 ani; în timp ce la feminin open au fost doar cinci participante, ajunse în următoarea ordine: Cora Balteș, Alexandra Vulpe, Roxana Rîmniceanu, Alexandra Aonofriesei și Alina Coltiadis.

Pe traseul scurt, de 35 km, la open, primele locuri au fost ocupate de Rareș Hogaș (15-19 ani), Silviu Poida (40-49 ani) și Eugen Pal (50+), în timp ce, la feminin, Veronica Crăciun (15-29 ani) și Lavinia Iancu (30+) au terminat cursa învingătoare.

”Măcin Cross”, destinat pasionaţilor de alergare montană, a fost tot pe 8 iunie, iar concursul pentru copii, ”Junior Hercinic MTB”, s-a desfăşurat pe 9 iunie, fiind organizat de partenerii din Asociaţia "Beetle Bike". La finalul evenimentului, câştigatorii, mici sau mari, au mers acasă cu numeroase premii.

”An de an, evenimentul nostru de suflet, "Măcin Mountain Fun", reunește tot mai mulți participanți. A fost o atmosferă extraordinară, atât în timpul curselor, cât și seara, vineri și sâmbătă, când am avut concerte și foc de tabără. Le mulțumim voluntarilor, sponsorilor și tuturor celor cu ajutorul căruia evenimentul a fost un succes. Feedbackul primit din partea concurenților și al susținătorilor acestora a fost unul pozitiv, semn că facem bine ceea ce facem”, a declarat Ciprian Jiga, reprezentantul Bike Works.

De precizat că printre concurenți, majoritatea din zona Galați - Brăila - Tulcea, s-au aflat şi participanţi din București, Constanța, Iași sau Suceava, dar și unul din Senegal, student la Galați.

Citit 2970 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.