Simona Halep și revelația turneului de la Wimbledon

Simona Halep și revelația turneului de la Wimbledon
Românca joacă astăzi în optimile de finală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Simona Halep se va confrunta, astăzi (după ora 16,30), cu revelația turneului, Cori Gauff, cea mai tânără jucătoare ajunsă în săptămâna a doua a unui Grand Slam.

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat în optimile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut de Viktoria Azarenka, scor 6-3, 6-1. Condusă cu 3-1 în primul set, românca s-a repliat, a luptat pentru fiecare minge. ”Am continuat să joc, să lupt pentru fiecare minge. Nu mă gândeam la scor. Apoi am început să mă simt tot mai sigură pe mine și mai puternică”, a declarat Halep în conferința de presă. Cori Gauff (locul 313 WTA), care a reușit să o învingă pe Polona Hercog (Slovenia, locul 60 WTA), scor 3-6, 7-6 (7), 7-5, după ce a salvat două mingi de meci. Această victorie a dus-o pe americanca venită din calificări până pe locul 139, în clasamentul live. Cori Gauff, pe lângă victoria împotriva lui Hercog, a trecut de Venus Williams, cvintuplă campioană la All England Club, de Rybarikova, fostă semifinalistă. Halep și Gauff nu s-au întâlnit niciodată. ”Va fi primul meci contra unui cap de serie pe care Coco îl joacă aici. A câştigat deja şase meciuri, în calificări şi pe tabloul principal. A învins jucătoare foarte bune, ca Venus şi Rybarikova. Dar va fi o trecere uriaşă, desigur, să înfrunte o jucătoare de top 10. Simona joacă bine, chiar foarte bine dacă ne uităm la ultima rundă, cu Azarenka. Va fi foarte greu. E un meci de care pe care şi cred că cea mai în formă jucătoare va câştiga luni. Cert este că forma Simonei este foarte bună. Meciul cu Halep este prima mare provocare pentru Coco, sper să nu fie prea multă presiune pe ea după aceste victorii şi după toată atenţia pe care a primit-o la Wimbledon”, a spus Ben Rothenberg, trimisul New York Times, pentru Fanatik.

Partea de tablou a Simonei Halep este una foarte deschisă, Halep fiind într-o poziție foarte bună de a juca finala. Este foarte posibil să facă cea mai bună performanţă a ei la Wimbledon sau cel puţin să îşi egaleze semifinala din 2014. Traseul virtual al Simonei din fazele finale sunt: optimi - Cori Gauff, sferturi - Zhang/Yastremka, semifinale - Karolina Pliskova, finală - Ashleigh Barty/Serena Williams/Petra Kvitova.

Tot astăzi, de la ora 13,00, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Olanda), cap de serie numărul 5, se va confrunta cu echipa Maximo Gonzalez/Horacio Zebalos (Argentina), cap de serie numărul 9, în optimi, pe Terenul 14. La dublu mixt, Raluca Olaru şi croatul Franko Skugor (favoriți 12), direct acceptaţi în turul al doilea, vor evolua împotriva cuplului american Frances Tiafoe/Venus Williams. Această întâlnire este ultima de pe Terenul 18, după două meciuri de simplu, unul feminin şi altul masculin, şi după o partidă de dublu masculin.

Citit 1197 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.