Stadionul ”Dunărea” poate fi omologat pentru Liga a III-a (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

Stadionul ”Dunărea” poate fi omologat pentru Liga a III-a (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Stadionul "Dunărea", cel pe care echipa nou-promovată în Liga a III-a ACS Universitatea "Dunărea de Jos" își va juca meciurile de pe teren propriu, poate fi omologat, conform Biroului de Presă al primăriei Galați.

"Stadioanele se omologează periodic. Stadionul "Dunărea" îndeplinește condițiile de omologare, iar conform procedurilor (n.r. - de omologare) cluburile interesate sunt cele care trebuie să facă solicitare către Federația Română de Fotbal. De altfel, pe acest stadion se pot disputa meciuri, inclusiv de Liga a III-a", ne-a transmis municipalitatea, proprietara Stadionului "Dunărea".

Precizăm că baza sportivă se află în administrarea celor de la Fundația Sportul Gălățean, alături de Sala Sporturilor "Dunărea", Patinoarul Artificial "Dunărea", Baia Comunală și Stadionul Municipal.

Conform Art. 42 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), pentru omologarea unui teren de Liga a III-a este nevoie ca stadionul să aibă o "capacitate de 500 de locuri, din care minimum 200 de locuri pe scaune". Acest lucru este îndeplinit, mai ales că, în perioada aprilie-mai, au fost scoase peste 5.000 de scaune și înlocuite alte 250 (cele din zona VIP).

Rămâne de văzut dacă va fi considerată în regulă și suprafața de joc, care în acest moment este încă vizibil afectată de evenimentul "Forza Zu", când gazonul a fost îngropat sub noroi, cu zone mari pe care se vede pământul, dar și confetti sau... ciuperci, apărute ca după ploaie, semn că încă nu s-a intervenit la nivelul ierbii.

Antrenorul ACS Universitatea, Cătălin Savu, ne-a spus că în perioada imediat următoare va depune cerere pentru omologarea a două stadioane, pe care echipa sa a jucat în sezonul trecut. "Vom depune cerere pentru omologare atât pentru Stadionul "Dunărea", cât și pentru "Portu Roșu"", ne-a declarat Cătălin Savu. Menționăm că, în ultima parte a campionatului, "studenții" și-au disputat meciurile pe Stadionul "Portu Roșu".

Altfel, sezonul 2019-2020 al Ligii a III-a (unde sunt angrenate două echipe din Galați - ACS Universitatea "Dunărea de Jos" și SC Oțelul, respectiv, Sporting Liești) va începe pe 24 august, cu prima etapă a campionatului.

Foto: Iulia Kelt

Citit 4230 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2019 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.