Transferuri la CSM Galaţi. Au semnat cu cinci jucători străini

Transferuri la CSM Galaţi. Au semnat cu cinci jucători străini
Extrema Chris Porter-Bunton
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de baschet CSM Galați, care în acest sezon va evolua în Liga Națională (Grupa B), a perfectat cinci transferuri internaționale, înregimentând în lot trei americani, un sârb și un muntenegrean.

Noii jucători ai echipei gălăţene sunt Isaiah Martin, JaCoby Armstrong, Chist Porter-Bunton, Milos Krivokapic și Mihajlo Bogdanovic.

Isaiah Martin (înălţime 2,13 metri) evoluează pe postul de pivot, este proaspăt absolvent al Universității Florida A&M și se află la primul angajament ca profesionist. În sezonul trecut, în 18 meciuri din campionatul universitar nord-american, Martin a avut următoarele medii statistice: 9,4 puncte, 6,9 recuperări și 0,3 pase decisive.

JaCoby Armstrong (24 ani, 2,01 m.), extremă, este absolvent al Universității New Hampshire, pentru care a jucat patru sezoane, cu medii statistice de 8,7 puncte, 4,5 recuperări și 0,9 pase decisive în 23,1 minute jucate pe partidă. Armstrong se află la primul angajament în România, după ce în sezonul trecut acesta a evoluat în campionatul georgian, la Mgzavrebi Armia Tbilisi, echipă ce a încheiat pe locul secund. În Georgia, Armstrong a avut  25 de meciuri, cu  medii statistice de 14,7 puncte, 4,8 recuperări, 1,1 pase decisive, 0,9 intercepții în aproape 26 minute pe partidă.

Chris Porter-Bunton (1,96 m.), extremă, este proaspăt absolvent al Universității Austin Peay, pentru care a jucat cinci sezoane, reușind medii statistice de 7,85 puncte, 3,65 recuperări și 1,39 pase decisive.

Muntenegreanul Milos Krivokapic (1,85 m), coordonator de joc, vine de la echipa Ulcinjska Rivijera, unde a reușit o medie de 12.6 puncte, 3,3 recuperări și 3,2 pase decisive. Pe lângă campionatul muntenegrean, Krivokapic a mai jucat în cel german (2016-2017).

Sârbul Mihajlo Bogdanovic (22 ani, 1,98 m), extremă, se află în premieră în România, acesta evolând până acum în campionatele din Serbia și Polonia (2018-2019). În Polonia a jucat puţin, la Miasto Szkla Krosno, cu 5 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, realizate în cele trei meciuri.

Pe lângă aceste transferuri, în lotul CS Municipal Galaţi se mai află Vlad Corpodean, Mihai Grecu (ambii au evoluat și în sezonul trecut), Vlad Negoițescu (venit de la Steaua) și Florin Voiculeț (de la Cuza Brăila). Totodată, Galațiul a anunțat promovarea la echipa de seniori a lui Eduard Zaharia, Sebastian Celmare, Alexandru Vlad, Alexandru Patko și Andrei Giangu (ultimii trei au fost şi în lotul de anul trecut). Aceștia au făcut parte din lotul echipei de tineret (Under 20), campioană naţională en-titre.

Altfel, echipa gălățeană, cu Eugen Ilie ca antrenor principal dinn această vară, se va reuni pe 2 septembrie. Primul meci oficial va avea loc în ”Cupa României” pe 5 octombrie, iar campionatul va începe pe 12 octombrie, echipa gălăţeană urmând să joace prima etapă în deplasare, cu CSM Sighetu Marmaţiei. Primul joc la Galaţi va fi în etapa a doua (19 octombrie), cu una dintre principalele pretendente la primele locuri ale grupei, CSO Voluntari.

CSM Galaţi va începe în Grupa B, alături de CSM 2007 Focşani, CSM Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, Athletic Constanţa, CSM Sighetu Marmaţiei, CSM Tg. Mureş şi CSM Mediaş. Primul obiectiv pentru CSM Galaţi va fi intrarea în grupa locurilor 7-12.

În foto 1, galerie - pivotul Isaiah Martin. Foto 2. JaCoby Armstrong, extremă. Foto 3. Chris Porter-Bunton, extremă. Foto 4. Milos Krivokapic. Foto 5. Mihajlo Bogdanovic

Citit 1730 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.