Cel mai surprinzător eşec din carieră. Simona Halep, răpusă de o tactică atipică

Cel mai surprinzător eşec din carieră. Simona Halep, răpusă de o tactică atipică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Simona Halep, locul 4 WTA, a ratat accederea în turul al treilea al turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului, după ce a fost învinsă de o jucătoare venită din calificări, americanca Townsend uimind prin atacul continuu din zona fileului.

Românca a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (4), de americanca Taylor Townsend, locul 116 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al US Open. După un prim set câștigat cu lejeritate de Halep, în care americanca nu a părut că poate pune probleme, în actul secund Townsend a schimbat tactica, apelând aproape continuu la serviciu (retur) - voleu. Cu o agilitate incredibilă pentru o sportivă cu multe kilograme în plus, americanca a venit de 106 ori la fileu (din care 64 doar în setul decisiv), câștigând 64 de puncte în acest fel, situație care a surprins-o pe Halep.

Românca a salvat două mingi de meci în setul trei, revenind de la 3-5 şi 15-40. A ajuns chiar să conducă cu 6-5, scor la care a avut la rândul ei minge de meci. N-a fructificat-o, iar in tie-break voleurile americancei au fost letale. ”Cred că a jucat extraordinar, a fost inspirată la aproape fiecare minge. A venit mult la fileu şi nu a ratat mult. Nu am fost deloc inspirată astăzi, dar am luptat”, a declarat Simona Halep.

În ceea ce privește performanța americancei, de a câștiga în fața unei jucătoare ce o învinsese categoric până acum, Townsend a spus că a abordat meciul la victorie. ”Am mai jucat cu ea de trei ori, nu era ca şi cum ar fi existat un mister înainte de meci. Evident, ea a venit foarte încrezătoare, a câştigat turneul de la Wimbledon. Am jucat ca şi cum nu aş avea nimic de pierdut. O astfel de jucătoare este prea puternică, are multă experienţă, asta nu dispare…. Aşa că am abordat meciul cu gândul: Ce am de pierdut? Voi face ce fac cel mai bine acolo unde mă simt cel mai bine, şi anume la fileu. Am câştigat multe puncte. Am şi pierdut puncte, puncte mari. Dar am fost recompensată la final”, a spus americanca.

Townsend va evolua, sâmbătă, în premieră cu Sorana Cîrstea, locul 106 WTA, în manşa a treia a ultimului Grand Slam al anului. Cîrstea a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe spaniola Aliona Bolsova, locul 100 WTA. Sorana a avut 3-1 în primul set, apoi a pierdut cinci game-uri la rând şi setul, cu 6-3. La 3-5 şi 40-40, românca s-a certat minute în şir cu arbitrul de scaun, după ce vântul i-a zburat şapca în momentul în care servea şi ea a comis o dublă greşeală. După acest incident, Cîrstea şi-a redresat nivelul jocului şi a câștigat următoarele două seturi, calificându-se pentru a doua oară în carieră în această fază de la US Open, după cea din 2009.

Altfel, Ana Bogdan a pierdut în fața croatei Petra Martici, scor 6-2, 6-4, în timp ce Marius Copil a fost eliminat de către francezul Gael Monfils, scor 3-6, 2-6, 2-6, astfel că la simplu a mai rămas un singur sportiv român, Sorana Cîrstea.

Citit 1695 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.