Fotbal pentru comunitate | Suporterii alături de elevii defavorizați
Foto: Sonia Baciu

Fotbal pentru comunitate | Suporterii alături de elevii defavorizați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 2.000 de spectatori au asistat sâmbătă seară, pe Stadionul ”Oțelul”, la derbiul gălățean dintre SC Oțelul și ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, într-o atmosferă ce aducea aminte de vremurile când se juca în prima ligă.

Pe lângă spectacolul fotbalist oferit de cele două echipe, suporterii au fost părtași și la un spectacol filantropic. Astfel, suma de 3.206 de lei, rezultată din vânzarea biletelor, va merge către bursierii Fundației Comunitare Galați și 20 de tineri din zona rurală, talentați și cu rezultate școlare deosebite vor beneficia de suport material și vocațional pentru a-și continua studiile la oraș. ”Dintotdeauna am iubit fotbalul. Pentru mine, să știu că echipa Oțelul s-a mobilizat pentru ca eu să fiu mai bun la școală, este o motivație extraordinară”, a declarat Relu Capotă, elev la Liceul Pedagogic și bursier al Fundației Comunitare Galați, pentru site-ul oficial al clubului SC Oțelul. Meciul a marcat deschiderea stagiunii, iar arena Oțelul și-a redeschis porțile după aproape 3 luni de pauză, dar și instalația de nocturnă. Lumină, scandări și încurajări, au susținut echipele că în vremurile de glorie ale fotbalului gălățean. ”Ne-am bucurat să dăm startul de sezon în susținerea călduroasă a suporterilor gălățeni și să inspiram la o faptă bună pentru comunitate”, a spus Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al Oțelului. Astfel, cu această ocazie, clubul gălățean a arătat că într-adevăr, din acest sezon, obiectivul este atenția pentru promovarea tinerilor jucători din cadrul Centrului de Copii și Juniori. Mai mult, finalul derbiului cu ”studenții” pe teren se aflau doi jucători de 16 ani.

În etapa următoare, sâmbătă, SC Oțelul va juca, în deplasare, cu echipa Foresta Fălticeni, una dintre pretendentele la promovare din Seria 1.

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.