Meciuri fierbinți pentru campioana României la VOLEI. INTERVIU

Meciuri fierbinți pentru campioana României la VOLEI. INTERVIU
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălățeană CSM Arcada a parcurs puțin peste jumătate din meciurile programate în partea a doua a acestui an. Au fost șase meciuri în campionatul primului eșalon, la care s-au adăugat cele două jocuri din Champions League și cel din Supercupă.

- Cum caracterizează antrenorul Sergiu Stancu prezența echipei noastre în competițiile oficiale din acest sezon?

- Evident că se putea și mai bine! În campionat am susținut șase meciuri - cinci victorii și o înfrângere, am cucerit Supercupa României și am încheiat la egalitate: 1-1 la victorii, cu Vojvodina Novi Sad. Desigur că era loc pentru mai bine. În special în disputele cu sârbii, care ne-au depășit în "setul de aur". A fost avantajul adversarilor noștri că returul s-a jucat pe terenul lor, acolo unde, de cele mai multe ori, calificarea vine după un astfel de "set de aur". Cu siguranță că altul ar fi fost rezultatul pe terenul nostru.

- Aceste momente ale competiției au trecut, acum echipa are în față alte examene importante. Cum le veți aborda?

- Așa este. Mai avem trei jocuri din turul campionatului, în care nu avem voie să călcăm alături, plus două în "CEV Cup", la care se adaugă o partidă în "Cupa României".

- Care este programul acestor confruntări ce vor avea loc până la sfârșitul anului?

- Cele trei meciuri din competiția internă au următoarele date de disputare: 30 noiembrie - la Unirea Dej, 7 decembrie, acasă, cu Volei Municipal Zalău și 14 decembrie, la Știința Explorări Baia Mare. Acest meci, însă, nu se va juca la Baia Mare, ci la Galați. La solicitarea clubului băimărean, acest meci din deplasare se va juca la Galați, mâine, de la ora 13.00, la Sala "Dunărea". Este o modificare de program care ne convine și nouă. În primul rând, amânăm deplasarea, din retur, pentru la anul, dar în principal ne ajută să decongestionăm programul acestui sfârșit de sezon. Ne gândim în special la disputarea celor două partide din "CEV Cup", programate pe 11 și 17 decembrie, pentru care ne va rămâne mai mult timp de pregătire a acestor jocuri. Mai spunem o dată, pe 14 decembrie aveam meciul de la Baia Mare, care nu pica deloc bine. Această schimbare a fost posibilă și datorită faptului că Arcada nu era programată să joace în Cupă, în acest weekend, iar Baia Mare câștigă o deplasare, pentru că ieri a jucat cu Steaua, în Cupă, iar mâine, la noi, în campionat.

- Să le spunem cititorilor noștri și care este adversarul din competiția continentală.

- Pe 11 și 17 noiembrie vom juca, tur retur, cu Savo Volley Kuopio, campioana Finlandei. Primul meci va avea loc în deplasare, iar returul, după șase zile, la Galați.

Sezonul acestui final de an se va încheia pe 21 decembrie, cu meciul din etapa a doua a "Cupei României". Adversară ne va fi învingătoarea dintre Unirea Dej și "U" Cluj.

- Cum se prezintă lotul Arcadei la ora actuală?

- Cu o singură excepție, toți jucătorii sunt apți. Ne bucură foarte mult revenirea lui Ciprian Matei, un jucător valoros, extrem de experimentat, component al lotului național, care, cu siguranță, ne va ajuta foarte mult. Excepția se numește brazilianul Almeida, care prezintă o accidentare la umăr. Deocamdată nu participă la antrenamente și urmează să facă un control amănunțit - un RMN. Vreau să mai spun că avem un campionat deschis, cu rezultate-surpriză, așa că trebuie să ne prezentăm în toate meciurile cât mai bine pregătiți.

- Mulțumesc domnule profesor și succes în împlinirea obiectivelor stabilite pentru sezonul 2019-2020!

Arcada, program aglomerat pe final de an:

Foto, de Sonia Baciu

Citit 2345 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2019 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.