VOLEI | Echipele gălăţene, noi partide în Divizia A1. CSM Arcada, la al şaselea succes!
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

VOLEI | Echipele gălăţene, noi partide în Divizia A1. CSM Arcada, la al şaselea succes!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipele gălăţene din prima ligă au avut rezultate la poli opuşi. În runda a opta din competiţia feminină, CSU Belor a pierdut pe terenul unei adversare puternice, Ştiinţa Bacău, în timp ce formaţia masculină CSM Arcada a avut un joc lejer cu Exlorări Baia Mare.

Formaţia campioană CSM Arcada Galaţi a susţinut al şaptelea meci din campionat, parteneră fiindu-i gruparea băimăreană Ştiinţa Explorări. A fost un meci disputat în devans, pe teren propriu, deşi iniţial era programat tocmai pe 14 decembrie, în deplasare. Schimbarea locului şi a datei au fost posibile datorită înţelegerii celor două cluburi.

Întâlnirea nu a avut un istoric deosebit, formaţia gălăţeană impunându-se, conform aşteptărilor, cu un scor de trei puncte, superioritatea fiind categorică: 3-0 (25-13, 25-18, 25-12), în mai puţin de o oră de joc efectiv.

Gălăţenii au dominat disputa şi rareori s-a întâmplat ca tabela să arate egalitate. Profitând de această situaţie, stafful tehnic a rulat întregul lot de jucători, jucând chiar şi Ciprian Matei, revenit după o pauză destul de lungă provocată de o accidentare. "Este un important câştig refacerea lui Ciprian, un jucător de care orice echipă ar avea nevoie", ne spunea Sergiu Stancu, antrenorul principal al formaţiei gălăţene.

Evoluţia scorului este edificatoare pentru modul în care s-a jucat acest meci. În primul set: 7-5, 11-7, 16-8, 21-12 şi final de set cu un as al lui Marian Bala. În al doilea a fost ceva echilibru în prima parte: 4-6, după care au urmat şase egalităţi, până la 11-11 şi de aici… nici un pas greşit până la 25-18. Setul trei a fost adjudecat de o manieră şi mai clară: 5-2, 8-3, 16-6, 25-12.

A arbitrat Alexandru Prodana (Bucureşti), ajutat de Lucian Stănia (Constanţa).

"Sextetul" de start a arătat astfel: Hernan, Bala, Bissette, Terzici, Georgiev, Klapwijk - Cabrera (libero). Ceilalţi şase jucători care au evoluat în acest meci pentru CSM Arcada au fost: Matei, Kollo, Talpă, Carasco, Cristudor şi Cuciureanu.

După acest meci, care plasează CSM Arcada pe primul loc în clasament, au mai rămas de disputat două jocuri din turul campionatului: cu Unirea Dej (deplasare, pe 30 noiembrie) şi cu Volei Municipal Zalău (acasă, pe 7 decembrie), în derbiul turului.

După "consumarea" aceste meciuri, atenţia va fi îndreptată spre confruntările continentale, din Cupa CEV, cu formaţia finlandeză Savo Volley Kuopio, programate pe 11 decembrie, în deplasare, şi 17 decembrie, acasă. Până la Crăciun, va mai fi meciul din "Cupa României" cu Unirea Dej, pe 21 decembrie, după care vine scurta vacanţă de iarnă, dintre tur şi retur.

CSU Belor, înfrângere la Bacău

În campionatul feminin, CSU Belor a avut un meci foarte greu, în deplasare, cu Ştiinţa Bacău. Echipa din oraşul lui Bacovia este recunoscută pentru invincibilitatea de pe teren propriu, care a fost confirmată şi de această dată, scorul final fiind 3-0 (25-21, 25-16 şi 25-21). Elevele antrenorului Bogdan Paul au avut câteva perioade de joc avântat, când s-au aflat şi în avantaj pe tabela de scor, dar finalurile de set le-au fost defavorabile. Aşa s-au petrecut lucrurile în seturile 1 şi 3. În primul, evoluţia scoruluia fost: 1-3, 4-7, 8-12, 10-14, 13-16, dar a urmat o cădere în jocul gălăţencelor şi s-a ajuns la 20-16, diferenţă suficientă pentru adjudecarea setului. Foarte strâns a fost şi actul al treilea: 4-4, 5-8, 8-8, 9-12, 13-12, 16-15, 20-18, 22-20 şi 25-21.

Gălăţencele au început în formula: Maria Bouza, Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Ivana Radonjici, Daniela Lupescu, Talita do Nascimento - Andreea Ispas (libero). Au mai fost folosite: Laura Simonia, Sorina Miclăuş şi Ana Marisa Radu.

Meciul etapei viitoare pentru CSU Belor va avea loc pe teren propriu, cu CSM Târgovişte, o altă echipă de top a campionatului. Această partidă va avea loc vineri, de la ora 14.00.

Citit 1226 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.