Arbitrii gălăţeni, apreciaţi în Europa

Arbitrii gălăţeni, apreciaţi în Europa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prestaţiile arbitrilor de volei gălăţeni au fost mereu foarte apreciate, iar lucrurile se prezintă întocmai şi în prezent, la principalele meciuri din campionatul intern fiind programaţi să oficieze "cavaleri ai fluierului" din Comisia Judeţeană Galaţi.

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, trei dintre cei mai buni arbitri gălăţeni s-au aflat în arenă. La derbiul etapei din prima ligă feminină dintre CSM Târgovişte şi multiplacampioană Volei Alba Blaj au oficiat doi "internaţionali" gălăţeni: Lucian Năstase şi Florin Dimachi. Un al treilea concitadin a arbitrat, la Buzău, jocul nou-promovatei CSM Gloria cu o echipă de tradiţie a campionatului intern - Ştiinţa Explorări Baia Mare. La "pupitru" s-a aflat George Grădinaru, un arbitru tânăr, cu o ascensiune remarcabilă în ultima perioadă.

Anterior delegărilor menţionate, Florin Dimachi s-a aflat în Turcia, la un turneu de calificare pentru Campionatul European, la care au luat parte cinci echipe de junioare Under 17, care  au încheiat turneul în următoarea ordine: 1. Serbia, 2. Turcia, 3. România, 4. Grecia, 5. Bulgaria.

La orizont se întrevăd şi alte meciuri, de data aceasta în competiţiile continentale. Florin Dimachi va conduce ultimele două meciuri internaţionale din cariera de arbitru de acest calibru, ajungând la limita de vârstă (55 ani). În 17 şi 19 decembrie, el se va afla în Italia, la Monza, unde fetele din echipa locală joacă o "dublă" cu ucrainencele din Zaporojie, în CEV Cup. Tot în acest final de an, "internaţionalul" gălăţean Lucian Năstase va oficia la două partide de Liga Campionilor. Pe 12 decembrie, el va fi prezentat în Italia, unde va conduce jocul echipei masculine din Trento cu turcii de la Fenerbahce. Cinci zile mai târziu, va merge în Franţa, pentru meciul echipelor feminine RC Cannes - Dinamo Moscova.

La un eveniment important se va afla şi cel de-al treilea arbitru gălăţean. George Grădinaru va fi prezent la un curs al arbitrilor internaţionali, ce va avea loc în capitala Turciei, la Ankara, în perioada 15-22 decembrie.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.