Fotbal. Locul lieștenilor este în prima parte a clasamentului
Foto: Gelu Crăcană

Fotbal. Locul lieștenilor este în prima parte a clasamentului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lieștiul are o vechime apreciabilă în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, în ultimele ediții aflându-se printre echipele cu evoluții apreciate în Liga a III-a. S-a aflat multe etape în prima parte a clasamentelor, cu clasări pe poziții fruntașe (locul 5), încheind competiţia pe poziții onorabile. În toată această perioadă, de la promovare, echipa a fost condusă de prof. Ionuț Niculcea, care acum este antrenor la juniorii CS Municipal Galați. 

Suspans înaintea startului

La începutul actualului sezon, 2019-2020, a existat însă o scurtă perioadă de nesiguranță în privința participării în competiție, perioadă care avea să își pună amprenta pe evoluția de ansamblu, în special în prima parte a competiției. Cu puțin timp înaintea startului, conducerea clubului a anunțat retragerea echipei din competiție, producând multă neliniște printre jucători și suporteri. Stupoare, însă, trei zile mai târziu, aceeași conducere a revenit asupra deciziei, anunțând că, de fapt, lieștenii vor juca în continuare în eșalonul al treilea! Din păcate, această perioadă nu a prins bine.

Debutul nu a fost unul strălucitor

În mare grabă, juătorii (unii dintre ei, cu gânduri de plecare) au răspuns apelului noului staff tehnic, alcătuit din Doru Balmuș și Cristi Brăneț, și au revenit la antrenamente. Neliniștea și nesiguranța celor două-trei zile avea însă să-și pună amprenta, atât pe pregătirea de ansamblu, cât și pe evoluțiile din teren. Așa s-a ajuns ca, după șase etape, lieștenii să acumuleze doar patru puncte și o clasare neprietenoasă. Au venit două scoruri convenabile, 1-0 cu Tg. Secuiesc și 0-0 la Oțelul, iar lucrurile s-au mai ameliorat întrucâtva. Nu în totalitate, însă, pentru că au venit două înfrângeri - acasă cu Miroslava (1-3, 11 metri și eliminare în startul jocului) și 0-1 la Focșani (cu gol primit în minutul 87). Au urmat alte rezultate nefavorabile, unele greu de digerat: 0-3 la Tg. Neamț, 0-4 la Rădăuți, care nu au picat deloc bine. Ultimele trei jocuri au mai descrețit frunțile: 1-1 cu Ceahlăul (deși trebuia victorie), 10-0 la Pașcani și 2-1 cu Universitatea Galați.

Bilanțul la finele turului se prezintă astfel: locul 10, cu 16 puncte, din patru victorii, patru egalități şi şapte înfrângeri, golaveraj 21-24. De asemenea, ”adevărul” trebuie îmbunătățit, acum aflându-se la minus 5.

Lotul de jucători

Noutățile din lot au survenit în special datorită cerințelor noului Regulament de desfășurare a competiției, în privința juniorilor şi jucătorilor tineri. Iată cum s-a prezentat, în turul campionatului, actualul lot: Vădeanu, Vicol - B. Dumitru, Gâță, Dima, I. Iancu, Hodorogea, Munteanu, frații Tudor și Radu Năstase, Mihu, Adamache, Moise, Nica, Moscu, Goga, Bârlădeanu, Dănăilă, Stan, Ionuț Constantinescu. Din lot a mai făcut parte și Bahnașu, care a jucat doar în meciul de Cupă, după care a plecat la muncă în străinătate.

Cei mai productivi jucători au fost: George Dănăilă, Al. Stan - 4 și Andrei Mihu.

Se poate reveni la normalitate

Antrenorul Doru  Balmuș este de părere că returul poate fi mult mai fructuos. Pentru acest lucru, însă, este nevoie de o perioadă de pregătire atentă, completă, pentru ca jucătorii să poată aborda meciurile returului cu șanse. Sporting va avea de disputat opt jocuri acasă (cu câteva fruntașe ale clasamentului), restul de 7 partide fiind programate în deplasare, cu adversare din partea a doua a ierarhiei, de unde echipa ar trebui să se întoarcă cu puncte. Dacă se vor respecta aceste deziderate, putem să ne așteptăm la o îmbunătățire a situației în clasament.

Citit 1406 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2020 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.