Handbal. CS Universitatea mizează pe tineri, în partea a doua a sezonului
Foto: Sorin Pană/Sportul ilustrat

Handbal. CS Universitatea mizează pe tineri, în partea a doua a sezonului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Actualul sezon al eșalonului secund de handbal masculin, ca și anteriorul, funcționează în patru serii, cu număr variabil de echipe. Formația gălățeană CS Universitatea face parte din Seria A, alături de CSU Târgoviște, CSM Magnum Botoșani, CSU Suceava și Politehnica Iași. După jocurile din toamnă, gălățenii ocupă locul al treilea în clasament, care arată astfel: 1. Suceava 21 p, 2. Botoșani 19 p, 3. Galați 9 p, 4. Iași 9 p, 5. CSU Târgoviște - zero puncte.

La începutul campionatului, CS Universitatea și-a fixat ca obiectiv creșterea de jucători pentru performanță și o clasare cât mai onorabilă, până la calificarea la barajul de promovare. La acest baraj vor participa primele două clasate din fiecare serie, două dintre acestea urmând să promoveze în primul eșalon. Cum varianta a doua a obiectivului nu mai este viabilă, rămâne numai cea a creșterii celor tineri, iar în prezent CSU are în lot șapte astfel de jucători.

Pentru partea a doua a campionatului, antrenorul Andronic ne spunea că îl interesează victorii pe linie cu Târgoviște și Iași.

În ceea ce privește primele două clasate, acestea au un avans consistent de puncte și, cu siguranță, vor ajunge la baraj, unde se vor bate, cu șanse, la promovare. Cluburile din Suceava și Botoșani au făcut investiții serioase, iar clasările acestora sunt pe deplin justificate.

Florin Andronic, antrenorul echipei gălăţene, are la dispoziție următorii jucători: Ungureanu, Fuică, Dinu, Stali - Lefter, Aurică, Bădărău, Rotaru, Șt. Ionel, Frangulea, Ștublea, Olaru, Ionescu, Prună, Simo, Mârșiu și Gheorghe.

În vederea participării la meciurile din a doua parte a campionatului, CSU a demarat antrenamentele la începutul acestei săptămâni. În prima perioadă se pune accentul pe acumulările fizice, urmând ca în continuare să fie abordată pregătirea specifică, în sală. O dată cu aceste acumulări, se preconizează și găsirea unor parteneri pentru jocuri de pregătire.

Primul meci din acest an va avea loc în compania celor de la CSU Târgoviște, duminică, 2 februarie.

Citit 1154 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2020 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.