Fotbalul lu’ BATE

Fotbalul lu’ BATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se ia un conducător de club după o victorie importantă şi se mai ia unul, din acelaşi staff. Primul se ia de al doilea, aparent fără motiv, şi se ajunge la un caft în toată regula.

Muncă în echipă, nu alta! Pumnii şi picioarele aruncate în această răfuială uluitoare au rămas în casă - s-ar putea spune - nu s-a risipit niciunul în afara firmei. Da, asta-i echipa care ne poate reprezenta cu succes în Liga Campionilor.

FC Timişoara, căci despre clubul de pe Bega este vorba, bate pe toată lumea, fie că este vorba de adversar sau despre propriul angajat. Bătăuşii din poveste sunt Gheorghe Chivorchian (FOTO), director general, şi Daniel Stanciu, manager sportiv, oamenii cu funcţii, nu alta!  

* Mai avem câteva ingrediente şi n-are rost să le uităm până când termenul de garanţie le va lua dintre noi. Avem un patron de club (Adrian Mititelu) şi un antrenor interimar (Eugen Trică), încă fotbalist.

Primul acuză că individul care ar trebui să-i pregătească echipa i-o va vinde unui grande al campionatului. Cel de-al doilea - genul de biped căruia nu-i poţi sufla în farfurie - sare la bătaie şi, ca să se răzbune complet, îi sparge parbrizul maşinii.

Cunoaşteţi informaţia, este vorba despre Universitatea Craiova, echipă aflată la celălalt pol al ierarhiei. Agresivitatea în fotbal este atributul cel mai la modă în Europa, dar din păcate în Liga I nu se traduce corect.

În loc de „primul la minge” şi „capul în contră”, aşa cum se cere pentru a avea performanţe în „soccer”, noi dispunem de o bogată contraofertă mioritică: „primul la bătaie” şi „capul în gură”.

* Propun ca formaţia bielorusă BATE Borisov să fie transferată cu căţel, cu purcel în Liga I. Numele îi permite şi nici nu ne putem lăuda că ai noştri dezvoltă un joc mai elaborat decât al trupei baltice. BATE Borisov, ochii tumefiaţi vor să te vadă!

* Am suferit, ca orice microbist, la manşa întâi a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin. Oltchim Rm. Vâlcea a jucat româneşte şi a pierdut precum strămoşii noştri: Toma Alimoş, ciobanul moldovean din Mioriţa şi Ana lu’ Manole.

Sunt 7 goluri de remontat în retur şi pare greu de crezut că trofeul va rămâne în România. Propun totuşi să sperăm, ca Fefeleaga…

Citit 1094 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.