Interviu cu selecționerul Sergiu Stancu. "Voi lucra atât la lotul naţional, cât şi la Arcada"

Interviu cu selecționerul Sergiu Stancu. "Voi lucra atât la lotul naţional, cât şi la Arcada"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu o lună în urmă, prof. Sergiu Stancu, antrenorul multiplei campioane CSM Arcada Galați, a fost numit la cârma lotului național de volei. Motiv de mândrie și satisfacție și pentru noi gălățenii de a avea în fruntea echipei masculine a României un om de-al nostru.

- Cum ați primit vestea acestei numiri? Ați mai fost selecționer la vreun lot național până acum?

- Este pentru prima dată când ocup o astfel de funcție, care mă onorează. Este o misiune nouă de îndeplinit, responsabilă, cu activitate pe placul oricărui antrenor. Voi lucra atât la lotul național, cât și la clubul Arcada, unde avem încă multe lucruri de îndeplinit.

- Cum a fost întalnirea cu cei mai buni voleibaliști ai țării?

- Am întâlnit un grup de sportivi foarte motivați de a obține împreună performanțe europene. Cu multă, multă muncă, ne vom strădui să îndeplinim obiectivele stabilite la nivelul federației de specialitate. La puțină vreme după numire, am luat parte la primul turneu continental - Golden European League. Competiția a avut loc în Ucraina, unde am întâlnit echipa gazdă şi pe cea a Slovaciei. Am înregistrat o victorie și trei înfrângeri (n.n. s-a jucat tur-retur). A fost o experiență extrem de utilă, atât prin contactul cu voleiul european, cât și prin posibilitatea de a-i cunoaște îndeaproape pe jucătorii noștri, mulți dintre ei foarte tineri. Exemplificând, am avut în acest lot deplasat și doi debutanți - Chițigoi și Constantin. Primul, Daniel Chițigoi, un copil talentat de doar 16 ani.

- Care este programul lotului național în următoarea perioadă?

- Deocamdată am stabilit să ne mai reunim o dată sau de două ori, pentru a ne antrena împreună, de a ne cunoaște din ce în ce mai bine. Perioada trebuie judicios folosită, pentru ca viitoarele meciuri oficiale să ne găsească cu pregătirile puse la punct. Vom convoca la lot jucătorii cei mai buni din campionatul intern, cât și din alte țări unde joacă românii. Acesta va fi criteriul, neținând cont de la ce club vin sau alte considerente.

- Știm că alături de dvs. în stafful tehnic anunțat erau și alți doi gălățeni.

- Într-adevăr, așa stau lucrurile. Vom colabora în continuare alături de Răzvan Tănăsescu, secundul de la CSM Arcada, și fizioterapeutul Eugen Pascale. Sperăm ca împreună să facem o treabă bună și la echipa națională, având și experiența de la club.

Campionii de la Arcada vor lucra cu același staff

- Amatorii voleiului din Galați vor să afle dacă selecționerul și colaboratorii săi își vor continua activitatea la clubul Arcada.

- Am afirmat de la început că vom continua împreună. Am început la Galați, acum doi ani și jumătate, și vom rămâne aici. Avem de împlinit un bilanț care onorează voleiul gălățean din ultimii ani: trei titluri consecutive de campioni, o cupă, o supercupă, plus o altă finală de cupă. În această perioadă de extrasezon suntem preocupați de alcătuirea unui lot competitiv, cu care să putem continua în campionat, "Cupa României" și competițiile europene. Avem deja experiența acumulată în Champions League, unde am trecut de două tururi, fiind eliminați de campioana Poloniei în turul al treilea, dintr-o țară unde se practică un volei de top. Apoi am jucat în CEV Cup, unde am ajuns până în sferturile de finală, când am întâlnit campioana Rusiei, Dinamo Moscova, care avea să devină și câştigătoarea competiției.

- Care sunt preocupările actuale la clubul gălăţean?

- Ne preocupă formarea unui lot echilibrat, competitiv. Deocamdată ne aflăm în perioada tatonărilor, a discuțiilor cu jucătorii vechi, care vor dori să continue cu noi, dar și cu cei ce urmează să reprezinte Clubul Arcada în viitoarele competiții. De asemenea, ne gândim de pe acum și la situația când vom avea suporterii alături, pentru că numai împreună vom putea să înfăptuim realizările stabilite de conducerea clubului.

- Vă mulțumim foarte mult pentru acordarea acestui interviu și vă dorim mult succes pe toate planurile!

Carte de vizită

Sergiu Stancu are 39 de ani și este profesor de educație fizică. A îmbrățișat meseria de antrenor de peste cinci ani. Mai întâi, la Tricolorul Ploiești, apoi la clubul Arcada, obținând în foarte scurt timp trei titluri de campion. Jumătate de sezon a antrenat și în Grecia, la PAOK Salonic.

A avut o bogată, îndelungată și prodigioasă activitate ca jucător. A început la Tractorul Brașov, apoi a mers la Craiova, după care au urmat evoluții în cinci țări europene cu volei foarte dezvoltat: patru ani în Belgia, apoi în Franța, Italia, Grecia și Spania. A revenit în campionatul intern la Tomis Constanța, unde a obținut titluri de campion și două cupe. Și-a încheiat cariera de jucător la Tricolorul Ploiești.

Este căsătorit cu Anca, iar mâine, 18 iunie, vor sărbători împreună un fericit eveniment: botezul micuței lor fiice, Thea Maria.

Citit 1799 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.