„Puteţi să bateţi Manchester!”

„Puteţi să bateţi Manchester!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tiberiu Pintilie, gălăţeanul de 27 de ani care va urca, alături de doi colegi, pe vârful Cho Oyo din Himalaya (8.201 de metri), a luat ieri steagul Oţelului, un fanion şi un fular pentru a le „boteza” la graniţa cu cerul * El i-a transmis căpitanului „oţelarilor”, Sergiu Costin, că „prin atitudine se poate învinge altitudinea”

Steagul va trece apoi în vitrină

O mână de om, ars de soare şi de vânt, a apărut ieri la patru ace în curtea Oţelului. Tiberiu Pintilie - cel despre care scriam luna trecută că va duce însemnele clubului campion pe vârful Cho Oyo din Himalaya - venise pentru a-şi lua rămas bun de la roş-alb-albaştri, dar şi ca să intre în mod oficial în posesia obiectelor grupării locale.

„Le voi duce acolo sus pentru a le boteza, sper să fie şi vremea de partea noastră ca să le fac şi o fotografie. Apoi le aduc înapoi”, a explicat gălăţeanul care locuieşte în Bucureşti.

„Steagul, fularul şi fanionul vor lua loc apoi în vitrina de trofee a clubului. A ajunge pe acele culmi, pe care nu m-aş vedea niciodată, pentru că şi la etajul al doilea mi se face rău, e similar cu câştigarea campionatului”, l-a completat Marius Stan, şeful Oţelului. 

„E nevoie mereu de unitate!”

Pintilie nu ştie doar să se caţere pe piscuri inaccesibile muritorilor de rând, ci să şi vorbească, iar discursul său i-a emoţionat pe reprezentanţii formaţiei campioane.

„Fotbalul, ca şi alpinismul, este un sport de echipă. Dacă nu există unitate, nu se poate realiza nimic. Sunt clipe când ai mare nevoie de cel de lângă tine, să te ajute la greu, or asta te poate face invincibil. Prin atitudine poate fi învinsă altitudinea.

Asta să facă şi băieţii de la Oţelul, ei pot învinge pe Manchester United în Liga Campionilor. Dacă s-a putut în 1988 cu Juventus Torino, de ce nu s-ar întâmpla şi acum?”, a spus curajosul care duminică, alături de Adrian Faku (23 de ani) şi Bogdan Pintilie (43 de ani), va pleca înspre graniţa Chinei cu Nepalul. „Ne revedem în octombrie!”, a mai spus Tiberiu.

„Cu ghetele tale îl oprim pe Rooney”

Trioul care va încerca să ajungă la 8.201 de metri este susţinut de Oţelul, întreaga echipă antrenată de Dorinel Munteanu colectând suma de 3.000 de euro.

„Fără aceşti bani, n-am fi putut încheia această expediţie”, a mărturisit alpinistul, iar fundaşul Sergiu Costin, impresionat de forţa inimosului sportiv, i-a promis că echipa dunăreană va pune în aplicare sfaturile sale.

Stoperul „oţelar” şi-a permis şi o glumă văzând echipamentul destul de complex al lui Pintilie: „Dacă ne dai ghetele tale, astea cu lame foarte puternice, s-ar putea să-l oprim pe Wayne Rooney de la Manchester!” Primul meci dintre Oţelul şi puternica trupă britanică va avea loc pe 18 octombrie, la Bucureşti.

Explicaţie Foto: Sergiu Costin, Tiberiu Pintilie şi Marius Stan au pus ieri semnul egalităţii între fotbal şi alpinism

Citit 1449 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.