Bazin de înot construit la "Siderurgistul". Undă verde de la Ministerul Dezvoltării

Bazin de înot construit la "Siderurgistul". Undă verde de la Ministerul Dezvoltării
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Pe strada Cloșca nr. 6 din Galați, Compania Națională de Investiții (CNI) ar putea realiza un bazin de înot didactic și de agrement, proiect-tip pentru care a obținut ordinul ministrului Dezvoltării. Primăria municipiului Galați este gata să pună la dispoziție amplasamentul, pe care au fost executați piloți forați pentru consolidarea terenului. La solicitarea CNI, municipalitatea a lansat o achiziție publică pentru studiul de fezabilitate necesar realizării utilităților și viabilizării terenului pe care ar urma să fie construit bazinul.

Până pe 1 august 2022, Primăria Galați așteaptă oferte din partea proiectanților interesați de contractul de 60.000 de lei fără TVA pe care tocmai l-a pus la bătaie pentru studiul de fezabilitate necesar obiectivului "Realizare utilități și viabilizare teren bazin de înot strada Cloșca nr. 6". Conform caietului de sarcini al achiziției publice, terenul supus analizei are o suprafață de 16.228 mp, din care va fi delimitată o suprafață de aproximativ 4.884 mp pentru construirea bazinului.
"Pe acest amplasament, Compania Națională de Investiții (CNI), prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogamul «Bazine de înot», va construi un bazin de înot didactic și agrement. Pentru a pune la dispoziție terenul liber de sarcini, se impune întocmirea proiectului de realizare a utilităților și viabilizare a terenului", se arată în documentație.

Municipalitatea a inclus în documentația achiziției publice și cea mai recentă corespondență purtată cu CNI. Mai exact, o adresă transmisă CNI pe 17 iunie 2022 prin care îi aduce la cunoștință că își menține interesul pentru realizarea unui bazin de înot pe strada Cloșca nr. 6, obiectiv inclus în Lista sintetică, Subprogramul „Bazine de Înot” a acestei instituții. Anexând extrasul de carte funciară actualizat al terenului propus investiției, Primăria cere să i se spună următorii pași pe care ar trebui să-i parcurgă pentru a accesa noul proiect-tip al bazinului de înot aprobat de Ministerul Dezvoltării. Alături de documentele pe care CNI le solicită, Primăriei i se pune în vedere că amplasamentul i se va preda viabilizat, conform documentelor urbanistice.

Cum va arăta bazinul

Primăria a pus la dispoziția proiectanților și proiectul-tip al viitorului bazin, elaborat de firma Concrete & Design Solutions SRL. Conform acestuia, ansamblul va cuprinde clădirea pentru bazin, alei pietonale, alei carosabile, parcare și spații verzi. Clădirea va avea subsol parțial, parter și un etaj. La subsol vor fi spații tehnice, bazinul și spațiul tehnic perimetral bazinului, la parter - plaja bazinului și spațiile pentru sportivi și antrenori, grupuri sanitare, iar la etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, precum și vestiare și grupuri sanitare.

Conform documentației, bazinul va avea 15,40 x 25,02 m, plajele laterale vor avea 2,00 m, iar cele de capăt - 6,85 m.

Misiunea proiectantului

Misiunea proiectantului de care are nevoie Primăria va fi aceea de a elabora, în maximum trei luni, studiul de fezabilitate şi propunerea de amenajare/ amplasare. Tot el va obține certificatul de urbanism și toate avizele, acordurile și expertizele necesare.

"Proiectul va cuprinde: propunere amplasare bazin, deviere de rețele, sistematizare verticală - accese, alei carosabile, alei pietonale, parcări, branșamente utilități, deviere de utilități dacă e necesar, studiu geotehnic și topografic", precizează Primăria. Proiectantul va răspunde exigențelor și cerințelor CNI, va actualiza devizul general de câte ori este necesar, va acorda asistență tehnică pe durata derulării procedurii de achiziție a contractului de proiectare și execuție". Primăria precizează că pe amplasamentul vizat au fost executați piloți forați pentru consolidarea terenului.

De ce Cloșca nr. 6

Dacă vă sună cunoscută adresa Cloșca nr. 6, vă spunem și de ce. În urmă cu doi ani, pe 25 iulie 2020, aflați din ziarul "Viața liberă" că Primăria Galaţi atribuise, prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială, un contract în valoare de 27.500 de lei fără TVA pentru servicii de proiectare în vederea construirii unui bazin de înot. Era vorba despre achiziţia documentaţiei de suport necesare întocmirii unui caiet de sarcini pentru construirea unui bazin de înot de la Uzinsider Engineering SA.

"La sfârșitul anilor `90, Uzinsider Engineering S.A. Galați a întocmit proiectul tehnic pentru construirea unei baze sportive olimpice cu bazin acoperit, în zona Bazei Sportive <<Siderurgistul>>. La acea vreme au fost executate doar lucrările de consolidare a terenului cu piloți forați, apoi proiectul a fost sistat din cauza lipsei fondurilor. Primăria municipiului Galați dorește continuarea acestui demers, fapt pentru care a fost necesară achiziționarea proiectului tehnic inițial și a tuturor documentațiilor care au stat la baza demarării investiției și executării parțiale a lucrărilor, respectiv, documentația tehnică și economică privind consolidarea terenului, pilotaj sală și bazine aferente, precum și documentația privind construcțiile și instalațiile", ne comunica la acel moment administraţia locală.

Iată că, după doi ani, vrea să profite de oportunitatea unui proiect-tip, realizat de CNI.

Citit 9728 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:41

9 comentarii

 • postat de gheorghe
  Duminică, 14 August 2022 12:57
  154.5.231.***
  Tribune pe ambele parti, daca nu pe toate laturile...
  Daca se fac intreceri, sa aiba aspect de "ring" cu vizibilitate din toate partile - chiar daca ringul sportiv e patrat, dreptunghiular si nu cerc, ceea ce semnifica acest cuvant.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Miruna
  Sâmbătă, 30 Iulie 2022 10:02
  5.13.134.***
  Unde dom'le...în locul ruinei din spatele Sălii Sporturilor? Pe strada Stadionului? Acolo?

  Dați/inserați în editorial un pin-point pe gugle-map.
  0
  0
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 28 Iulie 2022 22:02
  5.13.215.***
  Pentru marii inotatori care posteaza aici... 25 m este piscina "olimpica scurta". Nu 25.02 m, nu poate a fi omologata, adica nu vor fi concursuri oficiale !!! Buni si 25 m...Daca va fi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cetățean
  Joi, 28 Iulie 2022 14:42
  86.121.50.***
  Extraordinara investiție a CNI pentru Galați!
  La alții,le face stadioane si sali de sport de zeci de milioane,iar la prosti le mai face o piscina.
  Măcar de ar fi avut dimensiuni olimpice!
  0
  2
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 28 Iulie 2022 11:49
  188.24.241.***
  Poate nu castiga licitatia tot firme falimentare care nu a terminat bazinul de la Braila ...(mai stii tot clienti psd impusi de la centru)

  Stabiliti criteriu calitate si portofoliu lucrari executate ...NU PRETUL CEL MAI MIC .....caci costa scump ...vezi cazul muzeului de arta ( costul cel mai mic 100 mil => faliment firma + alt cost cel mic inca 100 mil ) nu era mai bine s dau unei firme serioase 200 mil si sa faca lucrarea cap coada?
  5
  9
  Raportează
 • postat de Mario
  Joi, 28 Iulie 2022 10:01
  84.117.46.***
  Da,peste vreo 10 ani și câteva studii de fezabilitate,care vor înghiții toți banii,poate se va face ceva...acum,ha,ha,ha,e o glumă proastă, la noi totul se face pe hârtie, practic...nimic,din păcate...
  9
  10
  Raportează
 • postat de Sarbuscagheorghe9@gmail.com
  Joi, 28 Iulie 2022 07:16
  5.14.143.***
  Cita vrăjeală!!!
  6
  9
  Raportează
 • postat de Vlad
  Joi, 28 Iulie 2022 01:11
  5.13.205.***
  Mda tot o piscina, oare cand un bazin de inot, 50 m lungime?
  4
  18
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 27 Iulie 2022 23:21
  5.13.215.***
  Si cand ne-am trezit, era dimineata...Mergem tot la Braila la bazin !!!
  8
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.