TENIS. Andrei Rublev a plecat cu „jackpotul” de la Monte Carlo

TENIS. Andrei Rublev a plecat cu „jackpotul” de la Monte Carlo
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusul Andrei Rublev (ATP 6) a câştigat turneul de tenis de la Monte Carlo, al treilea al anului din seria Masters 1000. Sportivul moscovit, fiu de boxer, s-a trezit de două ori "din pumnii" adversarului din finală, tânărul danez Holger Rune (ATP 8, 19 ani), după ce a fost condus cu 1-0 la seturi, dar și cu 4-1 în decisiv, pentru a se impune cu 5-7, 6-2, 7-5.

Turneul din principatul monegasc a fost marcat de întreruperi din cauza reprizelor de ploaie, inclusiv sâmbătă, 15 aprilie, în ziua semifinalelor, atunci când Rune a trecut de un coleg de generație, italianul vorbitor de germană Jannik Sinner (ATP 9, 21 de ani), tot în trei seturi. Meciul s-a încheiat târziu, după ora 22,00 în România, când danezul a apărut la conferința de presă de după joc cu o farfurie de mâncare, iar, per ansamblu, a manifestat, în dese rânduri, o lipsă de sportivitate destul de supărătoare pentru privitorii neutri.

La startul competiției a fost prezent, după o lungă perioadă de inactivitate, și liderul mondial Novak Djokovic, însă a fost eliminat în faza optimilor de un alt italian, Lorenzo Musetti. Tot în optimi, a părăsit întrecerea un alt specialist al jocului pe zgură, Casper Ruud, depășit de outsiderul german Jan-Lennard Struff. La rândul său, tot cu o lipsă evidentă de meciuri competitive, grecul Stefanos Tsitsipas (ATP 2), campionul ultimelor două ediții, a fost eliminat de americanul Taylor Fritz.

Pregătirile pe zgură pentru Roland Garros continuă, în această săptămână, cu turneele ATP de la Barcelona și Munchen, iar fetele reiau întrecerile WTA cu turneul indoor de la Stuttgart.

Citit 621 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.