Weekend plin în sporturile cu motor

Weekend plin în sporturile cu motor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Destul de rar se întâmplă, pe parcursul unui an, ca ”regele” și ”regina” sporturilor cu motor să programeze etape în circuit în aceeași zi. Ei bine, duminică, 30 aprilie, etapele de Formula 1 și de Moto GP s-au suprapus, evident nu la aceeași oră și la o distanță de 6.200 de kilometri.

Respectând ordinea cronologică, în Marele Premiu al Azerbaidjanului, disputat pe circuitul stradal de la Baku, a triumfat, pentru a doua oară în ultimii trei ani, mexicanul Sergio Perez (Red Bull Honda), urmat de coechipierul său, campionul mondial Max Verstappen, și de monegascul Charles Leclerc, de la Ferrari, plecat din pole. Perez a bifat a doua victorie din acest sezon, după cea din Arabia Saudită, dar este devansat de Verstappen în clasamentul general. Etapa următoare va avea loc duminică, 7 mai, la Miami, de la 22,30, ora României.

În competițiile pe două roți, cursa Moto GP din Spania, de pe circuitul andaluz de la Jerez de la Frontera, a însemnat un succes pentru campionul mondial en-titre, italianul Francesco Bagnaia, de la Ducati. El i-a devansat, pe final, pe piloții de uzină de la KTM, Brad Binder și Jack Miller, și a preluat inclusiv conducerea clasamentului general. Bagnaia are în prezent 87 de puncte, fiind urmat de compatriotul său, Marco Bezzecchi, cu 63 de puncte și de sud-africanul Binder, un punct mai puțin. Următoarea oprire a Motomondialului de viteză va fi pe 14 mai la Le Mans, în Franța.

Citit 643 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Mai 2023 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.