A început spectacolul pe zgura de la Roland Garros

A început spectacolul pe zgura de la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 28 mai, a debutat al doilea turneu de tenis din categoria Grand Slam al anului, Openul Franței de la Roland Garros.

Pe tabloul masculin, marele favorit al tuturor este tânărul spaniol Carlos Alcaraz, revenit pe prima poziție a clasamentului ATP, mai ales în absența compatriotului său Rafael Nadal, câștigător de 14 ori pe zgura pariziană, inclusiv anul trecut. Totuși, acesta va avea parte de o competiție acerbă, mai ales din partea lui Novak Djokovic, aflat în căutarea celui de-al 23-lea succes într-un turneu de Mare Șlem. De luat în seamă ar fi și rusul Daniil Medvedev, în creștere evidentă a jocului său pe suprafața roșie, tânărul danez Holger Rune, grecul Stefanos Tsitsipas și chiar finalistul de anul trecut, norvegianul Casper Ruud. Enumerarea de mai sus nu ține cont, evident, de eventualele surprize.

În turneul feminin, lidera mondială Iga Swiatek pare a fi în competiție doar cu ea însăși și cu problemele fizice din ultima vreme. Totuși, Arina Sabalenka sau Elena Rybakina, practicante ale unui joc în forță, se află, cel puțin aprioric, printre rivalele sale principale.

Mai trebuie spus că ultimele turnee pregătitoare pentru Roland Garros, competiții de mai mică valoare desfășurate în săptămâna anterioară, au fost câștigate de chilianul Nicolas Jarry (la Geneva), francezul Arthur Fils (la Lyon), italianca Laura Bronzetti (la Rabat) și de ucraineanca Elina Svitolina, recent revenită pe terenurile de tenis, la Strasbourg.

Citit 452 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Iunie 2023 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.