Decăderea Oţelului

Decăderea Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Frământările din club, starea de auto-mulţumire instalată în vestiarul lui Dorinel Munteanu, lipsa de formă a jucătorilor, campania de transferuri şi logodirea cu ghinionul şi-au dat concursul pentru o jumătate de sezon de toamnă neaşteptat de slab *     

Recesiune fotbalistică

Criza nu mai poate fi ascunsă, Oţelul traversează o toamnă secetoasă, cu mult sub aşteptările suporterilor cărora în vară le-au fost oferite două trofee, primele din istoria clubului.

Din cele 12 partide jucate în actualul sezon (excludem Supercupa cu Steaua, un preambul la sezonul 2011-2012), roş-alb-albaştrii a reuşit să câştige numai patru (2-0 cu Ceahlăul, 1-0 cu Braşovul, 1-0 cu Sibiul şi 3-1 cu Oltchim Rm. Vâlcea, în Cupă), remizând cu Chiajna şi Mioveniul, de două ori 0-0. Eşecurile, şase la număr, au făcut pui de la o săptămână la alta: 1-2 cu Petrolul, 1-2 cu Dinamo, 0-4 cu CFR Cluj, 1-2 la Basel, 0-1 cu Benfica şi 1-2 cu Steaua, alaltăieri seară la Buzău. Antrenorul sau preşedintele Oţelului nu va vorbi niciodată de o recesiune fotbalistică, dar semnele sunt evidente. Cum s-a ajuns aici? Iată motivele identificate de „Viaţa liberă”:

1. Neştiinţa de a gestiona succesul

Pentru un club neînvăţat cu trofeele, momentele istorice din vară au supt Oţelul de energie şi de viziune. Şi nu este o situaţie izolată, Borussia Dortmund, campioana Germaniei (club care totuşi are un background important), aflându-se în prezent pe locul al şaselea în Bundesliga, iar KRC Genk, laureata Belgiei, este a opta în stagiunea curentă.    

2. Campania slabă de transferuri

Faţă de alte perioade de „mercato”, Oţelul a adus în vară foarte puţine variante de întărire a lotului. Dintre toţi jucătorii legitimaţi înaintea sezonului curent, doar mijlocaşul stânga Frunză prinde frecvent primul unsprezece al campioanei. „Am vrut să le oferim jucătorilor care câştigaseră campionatul şansa de a juca în Liga Campionilor. Acum începem însă reconstrucţia”, se apără Marius Stan, conştientizând că echipa mai avea nevoie de „plombe”.

3. Programul extrem de încărcat

Sistemul jocurilor din trei în trei zile macină din punct de vedere fizic, iar participanta în grupele UEFA Champions League – s-a demonstrat şi în stagiunile precedente – are un randament scăzut în întrecerile domestice. Mai mult decât atât, au apărut accidentările (o raritate în sezonul 2010-2011) şi suspendările, vestiarul lui Dorinel fiind pus la grele încercări.

4. Scandalurile de la vârful clubului

Oricât de mult s-ar spune că jucătorul trebuie să-şi vadă de treabă pe gazon, fără a-l interesa ce se întâmplă la vârf, incertitudinea de la şefia clubului din ultimele săptămâni, alimentată din plin de mass-media, s-a simţit şi în prestaţia grupării dunărene. Liniştea din campionatul trecut a condus, iată, la cea mai mare performanţă din istoria de 47 de ani a Oţelului.

5. Atitudinea jucătorilor şi lipsa lor de formă

Ajunşi campioni ai României după ce au plecat în cursă ca outsideri, jucătorii echipei gălăţene nu s-au putut debarasa de senzaţia de auto-mulţumire care le-a afectat parcursul din toamna curentă. Iată de ce nou-promovate ca Mioveniul şi Chiajna au ieşit cu buturile intacte după duelurile cu Galaţiul! De asemenea, mulţi dintre fotbaliştii Neamţului „cochetează” cu o evidentă criză de formă.

6. Nu mai au „contract” cu norocul

Prezent din plin în campionatul 2010-2011, norocul nu mai face parte din arsenalul reprezentantei României în Liga Campionilor. Dacă atunci se câştigau puncte importante pe final cu Braşovul (1-0), Brăneştiul (1-1, apoi 2-1) şi CFR-ul (1-0), în etapele scurse din stagiunea actuală trei jocuri au fost pierdute „la închidere”: cu Petrolul, Basel şi Steaua.

Explicaţie Foto: Situaţia „oţelarilor” este neaşteptat de tristă după fericirea din vara acestui an

Citit 2539 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.