* Şef de 9 etape în Liga I, formaţia antrenată de Dorinel Munteanu a început, de mai bine de o săptămână, să simtă pe propria piele atenţia sporită pe care i-o acordă cluburile puternice din punct de vedere financiar ale campionatului * Cea mai recentă obstrucţie - arbitrajul de la Timişoara *
Au făcut front comun
Echipa Galaţiului nu mai este considerată o glumă nici măcar la nivel declarativ, mai toate formaţiile care au ca obiectiv câştigarea campionatului începând să facă front comun pentru stoparea liderului care tace şi face.
O eventuală victorie pe Bega în partida de duminică seară – Doamne, ce aproape au fost roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu! – ar fi distanţat Oţelul la şapte puncte de primele urmăritoare, ecart greu de escaladat în condiţiile în care urmează jocuri considerate ceva mai uşoare pentru Costin, Paraschiv şi compania.
După „remiza” cu Victoria Brăneşti (scor 1-1), de acum două etape, granzii visau ca „oţelarii” să se împiedice şi în Banat, iar succesul timişorenilor a fost, în egală măsură, al Rapidului, Stelei, al lui Dinamo şi al Vasluiului.
Antidoping şi bonusuri indirecte!
Încercarea de intimidare a formaţiei de la malul Dunării este mai mult decât evidentă şi a început odată cu meciul din runda a 15-a, când jucătorii Oţelului şi cei ai Brăneştiului au fost supuşi unui excepţional control antidoping.
Dacă, în mod normal, se testează câte doi oameni de la fiecare echipă, la această partidă au fost nevoiţi să dea probe de urină câte 4 (!?!) reprezentanţi.
„Niciodată n-am mai auzit aşa ceva!”, s-au minunat unii oficiali gălăţeni la auzul cerinţelor echipei de control. A urmat jocul propriu-zis în care clubul ilfovean şi-a apărat şansele pe o primă-record.
Se aude că Vasluiul, Steaua şi Dinamo ar fi pus mână de la mână pentru recompensarea egalului care oprea Galaţiul din cursa nebună pentru Champions League!
Presiune la TV şi prestaţie partinică
Era doar un bun venit în junglă pentru entuziasmanta trupă gălăţeană, zilele premergătoare deplasării de la Timişoara fiind exploatate din plin de oficialii clubului bănăţean. S-a vorbit despre incapacitatea arbitrului Ovidiu Haţegan de a fluiera derbiul locurilor I şi II (au fost proferate şi ameninţări la adresa Comisiei Centrale de Arbitri!), dar şi despre faptul că va exista un control antidoping şi la acest meci.
„Trebuie să fim siguri că se va juca numai pe teren”, a ţinut să adauge Marian Iancu, patronul echipei de pe Bega, şi totul a culminat cu prestaţia de duminică seară a „centralului”.
Evident afectat de presiunea creată, arădeanul a evitat să-l elimine pe Alexa (21’), i-a refuzat taberei lui Dorinel o indirectă din careu (38’) şi un penalti la Antal (72’), în contul gazdelor greşind doar când n-a acordat lovitură de la 11 metri la faultul asupra lui Zicu (70’).
„Viciere de rezultat”
Am contabilizat şi alte faulturi banale la mijlocul terenului care aveau menirea de a împinge Timişoara spre careul gălăţean, tentă evidentă pentru un fin cunoscător al fenomenului.
Conducătorii Oţelului au făcut referire la prestaţia lui Haţegan, acuzând printre altele şi strategia murdară a „poliştilor” de a face presiune pe brigada de arbitri.
„Haţegan nu putea să-i supere pe timişoreni, dar asta se întâmplă când latri toată săptămâna la televizor despre cum va fi condusă partida”, a afirmat directorul general Marius Stan, în timp ce Munteanu a acuzat chiar că „a fost viciat rezultatul final”.
Eh, abia acum se vede că lupta pentru şefia competiţiei interne este o cursă greu de străbătut, printre tufişuri, liane şi animale sălbatice. Ori rezişti, ori eşti mâncat!
Foto: Prosport