United Galați și-a păstrat titlul de campioană!

United Galați și-a păstrat titlul de campioană!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sportul gălățean se bucură de un nou titlu de campioană a României la futsal, după reușita celor de la United Galați, la capătul sezonului 2023-2024. Acest succes s-a conturat marți seară, după victoria, scor 2-0, în deplasare cu CFR Timișoara. A fost victoria care a consemnat un avantaj decisiv de 3-0 la general în marea finală a Ligii I de futsal, jucându-se în sistemul de cel mai bun din cinci partide. United a reușit să se impună în minimum de meciuri necesare. Pe lângă succesul de la Timișoara, în care marcatori au fost Daniel Araujo și Andrei Crăciun, United câștigase primele două partide din finală, la Galați, cu 5-2 și 5-3.

În al treilea meci al finalei s-a remarcat și portarul Petrișor Toniță, care a păstrat poarta intactă prin multe intervenții salvatoare. 

United Galați și-a păstrat titlul de campioană, după ce a dominat de la un capăt la celălalt competiția internă și în cursul actualului sezon. Trupa lui Florin Ignat a terminat pe primul loc sezonul regulat, dar și faza de play-off, așa că victoria din finala campionatului a venit firesc pentru munca depusă de gălățeni pentru un sezon întreg.

Lotul pentru meciul de la Timișoara: Toniță, Alan, Araujo, Deiby, Boșneagă, Cârdei, Leleo, Dudău, Cojocaru, Crăciun, Ignat, Crișan, Cireș și Mihai. Antrenor principal: Florin Ignat, antrenor secund: Alexandru Tănăsilă.

Ca urmare a acestei performanțe, United Galați va evolua în ediția viitoare de Champions League - competiție la care a acumulat participări cu brio până în prezent.

De remarcat și faptul că de la venirea lui Florin Ignat din postura de antrenor-jucător la echipa gălățeană, United a câștigat an de an campionatul, fiind și cea mai longevivă grupare din futsalul românesc.

Succesul de la futsal mai alină din amărăciunea fanilor sportului gălățean, care au avut de suferit în finala de titlu cu Arcada la volei, ori în cea de ”Cupa României” cu Oțelul la fotbal.

Felicitări, United Galați!

Citit 948 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 14:18

3 comentarii

  • postat de Roman
    Joi, 23 Mai 2024 17:41
    5.13.180.***
    Bravo United.Daca ești bun și ai un pic de ambiție se poate.Vrem o sala polivalenta noua .La Galați de ce nu se poate.Nu se vrea ? E mai comod sa nu vrei sa muncești? Dați drumul la investiții în oraș în orice domeniu ca e prăfuit rau.Dar nu doi cu sapa 5 cu mapa ca ne apuca 2030.
    0
    1
  • postat de Ana List
    Miercuri, 22 Mai 2024 18:12
    89.136.185.***
    Pun pariu că nici cei mai înfocați fani gălățeni nu vedeau anul trecut pe Oțelul terminând pe locul 8 și finaliști în cupă. Așa că, să păstrăm respect echipei Oțelul dar și echipei de volei Arcada pentru locul 2.
    3
    6
  • postat de Suporter galatean
    Miercuri, 22 Mai 2024 16:32
    86.121.125.***
    Bravo, felicitări și mult succes în parcursul european!
    0
    10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro