Continuă agonia Oţelului

Continuă agonia Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia campioană a României a condus timp de o oră brandul prăfuit din Ghencea, a fost pedepsită injust de arbitrul Alexandru Tudor cu un penalti gratuit şi a primit în prelungiri golul care-i fură toate punctele * Reuşita „oţelară” a fost semnată norocos de Punosevac

STEAUA BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI 2-1 (0-1)

Meci disputat aseară în etapa a IX-a a Ligii I;

Stadionul „Gloria” din Buzău – 6.000 de spectatori;

Au marcat: Nikolici 61’ pen., Fl. Costea 90+2’ / Punosevac 15’;

Cartonaşe galbene: Fl. Costea 90+3’ / Sălăgeanu 53’, Skubici 60’, Perendija 90+1’;

Echipele utilizate:

STEAUA: Stanca – Martinovici, Iliev, Geraldo, Brandan – Bălan (68’ Rusescu), Bourceanu, Prepeliţă (77’ Fl. Costea), Tănase – Tatu, M. Costea (45’ Nikolici). Antrenor: Ilie Stan.

OŢELUL: Grahovac – Skubici, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Iorga (65’ Buş), Viglianti, Frunză (77’ Pena) – Punosevac (86’ Filip). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Marius Nicoară (Băile Herculane), Gero Szabo (Cluj-Napoca). Rezervă: Dragoş Teodor (Constanţa).

Aşteptam altceva de la campioni

Chin cu Sibiul, atitudine de iezi din povestea caprei şi a celor trei odrasle cu Benfica, linie de clasament totalmente dezonorantă pentru o formaţie campioană. Şi, poate cel mai important lucru, jocul grupării pregătite de Dorinel Munteanu făcea reclamă retrogradării, şi nu participării în cea mai importantă întrecere din lume.

Liga Campionilor la fotbal, prin grandoare şi sumele pompate în eveniment, nu poate fi egalată nici de Jocurile Olimpice! Eh, Oţelul trebuia să arate măcar aseară la Buzău că prezenţa în competiţia staturilor îi poate servi drept temă pentru acasă. Başca, îi lipsea atitudinea beligerantă fără de care niciun joc nu poate fi adjudecat.

Tudor a fluierat prost. Pro-Steaua

Pase, atitudine peste medie şi un gol neaşteptat la finalul primului sfert de oră. Aşa a intrat Oţelul în duelul cu Steaua, ghiuleaua lui Viglianti lovindu-se de călcâiul lui Punosevac pentru a găuri plasa lui Stanca.

Apărarea mergea ceas (e drept că atacul nu conta aproape deloc!), deci era greu de crezut că Grahovac poate să scoată mingea din aţe. Şi a făcut-o după o decizie incredibilă a arbitrului Alexandru Tudor. Skubici şi Tănase s-au talonat ca la salsa în careul Galaţiului, stelistul a căzut în genunchi şi „Brad Pitt” cu fluier a arătat punctul cu var.

Nikolici a egalat şi a repus echipa bucureşteană pe traiectorie (61’). Fără să mai pomenim necesitatea eliminării lui Iliev, care aproape că l-a aruncat în tribună pe Frunză (76’), hotărârea de la penalti a „fluieraşului” cu poreclă de star de cinema a fost decisivă.

Şpagatul, salvator doar pe jumătate

Căpitanul Costin ar merita un premiu special pentru devotament, el reuşind să scoată de pe linia porţii ca un gimnast un balon lobat de Tatu (82’). Grahovac ieşise cu capul la un contraatac purtat de Nikolici şi buturile rămăseseră total descoperite, însă şpagatul fundaşului de 33 de ani a mers înspre eficienţă şi în sufletele fanilor roş-alb-albaştri.

„Oţelarii” prezenţi la Buzău nu s-au putut bucura totuşi, în minutul 93 picând golul de 2-1 al gazdelor de împrumut. Florin Costea a profitat de degringolada de final şi a împuns mingea în poartă. Oţelul nu mai jucase atât de sigur ca în prima parte şi, cu două săptămâni până la următorul meci oficial, are doar 11 puncte, instalându-se în jumătatea secundă a clasamentului. Situaţia este extrem de dificilă, trebuie făcut ceva!

Citit 1813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.