Dorinel Munteanu: „Nu ne-am făcut de râs!”
Foto: Foto: Sorin Pană

Dorinel Munteanu: „Nu ne-am făcut de râs!”
Dorinel Munteanu, antrenorul campioanei României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul Oţelului ne-a acordat un interviu după ce formaţia sa a pierdut şi meciul de la Lisabona, 0-1 cu Benfica, terminând Grupa C din UEFA Champions League fără niciun punct * „Nu consider că ne-am făcut ţara de ruşine, dar suntem obişnuiţi să fim criticaţi”, a afirmat fostul internaţional

Zero puncte după şase meciuri. Asta spune contabilitatea seacă din Liga Campionilor despre Oţelul Galaţi, reprezentanta României în cea mai puternică întrecere inter-cluburi din Europa. Roş-alb-albaştrii au prins la Lisabona poate cel mai bun joc din actuala campanie continentală, dar acel zero din dreptul realizărilor n-a putut fi cosmetizat. Antrenorul Dorinel Munteanu se irită repede atunci când i se spune că „oţelarii” au fost sub aşteptări, dar prezintă unele explicaţii pe marginea parcursului din competiţia starurilor.

„Simpla prezenţă, o performanţă”

- Dorinel, te aşteptai ca Oţelul să nu scoată nici măcar un egal în Liga Campionilor?

- Cine s-ar fi putut gândi la aşa ceva? Am sperat la câteva puncte, ba chiar am vorbit despre acele nouă puncte cu care am fi putut depăşi performanţa Unirii Urziceni. Ne-am propus o ţintă pentru a şti pentru ce luptăm. Asta nu înseamnă că trebuie să fim supăraţi la infinit. Sunt primul nemulţumit că n-am obţinut puncte, dar am în continuare încredere în băieţi.

- E ruşinos fără puncte după aceste şase meciuri?

- Nu, nu sunt de acord cu ce se spune, că ne-am fi făcut de ruşine. Chiar dacă n-am obţinut niciun punct, am luptat în fiecare meci de la egal la egal cu adversarul. Mereu am fost aproape de a cuceri măcar un punct, deci nu văd de ce am fi arătaţi cu degetul. Simpla prezenţă aici, în Champions League, este o performanţă pe care n-o poate atinge oricine. Şi n-am avut adversari facili, vedeţi ce a păţit Manchester cu Baselul!

„Nu s-au putut face transferuri”

- Care ar fi motivele pentru care nu s-a putut mai mult?

- Consider că lipsa de experienţă la un nivel atât de înalt s-a simţit foarte mult. Am o echipă tânără care s-a zbătut de la un meci la altul, şi-a dorit foarte mult şi pot spune că am avut şi ghinion. În cele şase jocuri am avut destule momente bune, cu faze clare de gol, care ne-ar fi putut oferi alte perspective dacă ar fi fost concretizate. Mai spun o dată, cu riscul de a mă repeta: nu sunt supărat pe jucători, pe prestaţia lor.

- Cât de mult a cântărit în acest sens campania de transferuri din vară?

- N-au fost condiţii financiare pentru realizarea de transferuri şi a contat şi acest lucru. La startul competiţiei am avut mare încredere în toţi jucătorii, le-am oferit şansa să arate ce pot şi sunt convins că termină Liga Campionilor cu o experienţă extrem de importantă pentru cariera lor. Din prima până în ultima zi de Ligă am depus o muncă susţinută şi nu putem decât să le urăm baftă pe mai departe echipelor întâlnite în grupă!

Mulţumit de Alex Benga

- Apropo de jucători. L-aţi aruncat în ultima clipă pe teren pe Alexandru Benga, sportiv fără minute în Liga I, dar care, iată, a avut şansa de a trece direct de la Liga a II-a la cea mai tare competiţie. Aţi avut emoţii în privinţa lui?

- M-a surprins cât de bine s-a mobilizat! L-am anunţat cu 20 de minute înainte de meci că este titular, se accidentase Sergiu Costin. A intrat şi şi-a făcut treaba foarte bine, de aceea l-am şi adus la Oţelul. Este un fotbalist care poate realiza multe!

- Costin s-a accidentat, Ilie şi el. Iar lista problemelor medicale era deja deschisă de Sîrghi şi Sălăgeanu. Cu cine vă veţi apăra în meciul cu Rapid, de duminică?

- Avem unele probleme, dar nu este cazul să ne îngrijorăm. Ceilalţi băieţi din lot trebuie să intre şi să-i înlocuiască pe indisponibili. Sperăm să mai recuperăm măcar unul dintre ei până la ora jocului.

Citit 2040 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.