„Oţelarii” au nimerit în pustietate

„Oţelarii” au nimerit în pustietate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singurul hotel din localitatea băcăuană, în care se află jucătorii Oţelului, are două mese de biliard şi, în rest, te îmbie la somn * „Le-am zis băieţilor că sunt liberi să plece prin tot oraşul. Dacă ne aflam la Monte Carlo, nu-i mai lăsam”, glumeşte antrenorul Grigoraş, convins că nici cei mai tineri fotbalişti din lot nu vor fi tentaţi să părăsească stabilimentul „Măgura”

Ca pentru pensionari

Muncă multă la antrenamente şi odihnă. Acestea sunt ingredientele primului cantonament pe 2009 al „oţelarilor”, fotbaliştii gălăţeni trezindu-se într-o localitate care ar fi mană cerească pentru un Paraschiv de vreo 80 de ani şi un Bourceanu de 73. La Târgu Ocna este linişte şi pace – noroc de glumele lui Petre Grigoraş şi indicaţiile amical-stricte ale preparatorului fizic Ionel Tămăşanu, altfel unora dintre roş-alb-albaştri le-ar pocni timpanele din cauza atmosferei generale de silenţiozitate de aici. Veniţi la malul Trotuşului să-şi reîncarce acumulatorii înaintea returului Ligii I, „oţelarii” ar fi avut timp şi de distracţie după cele două antrenamente zilnice, însă în afară de două mese de biliard n-au ce „încinge”.

„Unde să plece?”

Cantonamentele petrecute în străinătate îi oferă din plin fotbalistului prilejul de a se deconecta psihic după şedinţele cu încărcătură fizică, în vreme ce la singurul hotel din Târgu Ocna poţi doar să dormi pe rupte, să-ţi tratezi afecţiunile şi să admiri peisajul depresionar. „Sincer, le-am zis jucătorilor că le dau voie în tot oraşul. Să meargă la bar, la cazino, unde vor ei, numai să fie prezenţi la antrenamente la ora stabilită. Le-am zis că nu-i stresez deloc, că sunt liberi să facă ce vor… Unde naiba să meargă, la casele oamenilor din jur? N-au unde! Dacă eram la Monte Carlo nu le dădeam voie să plece din hotel, că acolo sunt multe tentaţii”, a glumit tehnicianul Oţelului.

Terenul - sub aşteptări

Grigoraş este nemulţumit de starea terenului pe care elevii săi trebuie să se pregătească. „Am crezut că nu vor fi probleme, deşi ştiam că vom depinde de condiţiile meteo, dar terenul a îngheţat şi este greu practicabil, pentru că riscul accidentărilor este foarte mare”, a precizat antrenorul Oţelului care aşteaptă o ninsoare izbăvitoare. „Dacă tot îngheaţă la nivelul solului, măcar să fie zăpadă şi ne-om descurca noi. Acestea sunt condiţiile, ştiam că în ţară sunt destule riscuri, dar trebuie să ne facem datoria şi poate ne va ajuta şi vremea măcar câteva zile. Vom încerca să folosim mingea în sală, că este destul de mare, căci afară n-avem cum în acest moment”, a adăugat Grig.

Explicaţie foto: Acesta este Hotelul „Măgura” la care a tras personalul Oţelului pentru cantonamentul de zece zile de la Târgu Ocna

Citit 2904 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.